NOS Sport

Sabalenka en Rybakina zonder setverlies naar laatste acht Roland Garros

Aryna Sabalenka heeft zich overtuigend voor de kwartfinale van Roland Garros geplaatst. De nummer twee van de wereld was op het Court Philippe Chatrier met 6-2, 6-3 te sterk voor de Amerikaanse Emma Navarro, die als 22ste geplaatst was.

Sabalenka strandde vorig jaar in Parijs in de halve finales. De Belarussische wist de laatste twee edities van de Australian Open te winnen.

De pas 17 jaar oude Russin Mirra Andrejeva is Sabalenka's volgende tegenstander, want zij versloeg in haar partij de Franse Varvara Gracheva in twee sets: 7-5, 6-2. Het is de eerste keer in de nog prille carrière van Andrejeva dat zij de kwartfinales van een grandslamtoernooi heeft bereikt.

Rybakina

Ook de Kazachse Elena Rybakina is doorgedrongen tot de kwartfinales. De Oekraïense Elina Svitolina (die gecoacht wordt door Raemon Sluiter), die vorig jaar nog de laatste acht haalde op het tweede grandslamtoernooi van het jaar, was niet opgewassen tegen de nummer vier van de wereld: 6-4, 6-3.

Elena Rybakina

Rybakina is net als Sabalenka nog zonder setverlies in Parijs. In de tweede ronde was ze met 6-3, 6-4 te sterk voor de Nederlandse Arantxa Rus.

Met het bereiken van de laatste acht evenaart Rybakina haar beste prestatie in Parijs.

Rybakina speelt in de kwartfinales tegen de Italiaanse Jasmine Paolini. De nummer vijftien van de wereld was in drie sets te sterk voor Elina Avanesyan uit Rusland: 4-6, 6-0, 6-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl