Ronald Koeman
NOS Nieuws

Wekdienst 29/5: Koeman maakt EK-selectie bekend • Zwijggeldzaak Trump

Goedemorgen! In de zwijggeldzaak tegen oud-president Trump gaat de jury in beraad. En bondscoach Ronald Koeman maakt bekend welke 26 spelers er naar het EK voetbal gaan.

Eerst het weer: via het oosten trekt de regen weg, daarna wisselen wolken, opklaringen en enkele buien met kans op onweer en hagel elkaar af. De maxima liggen tussen 16 en 18 graden. Later vanmiddag en vanavond wordt het vanuit het westen droger.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Bondscoach Ronald Koeman maakt vandaag bekend welke 26 spelers hij komende maand meeneemt naar het EK voetbal in Duitsland. Van de 29 spelers in de voorlopige EK-selectie moeten er nog drie afvallen. Volg de bekendmaking live via de NOS-app.
  • In de zwijggeldzaak tegen oud-president Donald Trump in New York gaat de jury in beraad. Gisteren legden de partijen in de rechtszaal hun slotverklaringen af.
  • De Tweede Kamer debatteert met het demissionaire kabinet over de financiële jaarverslagen die de ministeries eerder deze maand op Verantwoordingsdag hebben aangeboden. De Rekenkamer concludeerde op de dag zelf dat er weinig inzicht is in de resultaten die het demissionaire kabinet heeft bereikt.
  • In Athene staan het Italiaanse Fiorentina en de Griekse club Olympiakos tegenover elkaar in de finale van de Conference League.

Dit is er vannacht gebeurd:

De economische emancipatie van vrouwen is nog niet voltooid. Nog altijd is een groter deel van de Nederlandse mannen dan van de Nederlandse vrouwen economisch zelfstandig, blijkt uit een studie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De onderzoekers van het CBS keken naar hoeveel mannen en vrouwen tussen de 15 en de pensioenleeftijd meer dan het bijstandsniveau verdienen. Studenten en scholieren werden niet meegenomen in het onderzoek.

Uit de cijfers blijkt dat inmiddels zo'n 70 procent van de vrouwen financieel haar eigen boontjes dopt. Vijfenveertig jaar geleden - toen dit soort cijfers voor het eerst werden bijgehouden - gold dat nog maar voor 20 procent van de vrouwen. Bij mannen ligt het redelijk stabiel rond de 80 procent.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Hij studeerde ooit in Nijmegen en is nu beoogd premier: Dick Schoof. Om een beeld te krijgen van de man die ons land moet gaan leiden, spraken we met studievriend Martijn Bakker en gingen we langs bij zijn oude universiteit in Nijmegen.

Dick Schoof studeerde in Nijmegen: dit vinden ze daar van de beoogd premier

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl