Rafael Nadal
NOS Sport

Applaus voor Nadal na persconferentie: 'Zverev was te goed, nu de Olympische Spelen'

  • Franklin Stoker

    volgt Roland Garros in Parijs

  • Franklin Stoker

    volgt Roland Garros in Parijs

Waarschijnlijk voor de allerlaatste keer gaf Rafael Nadal maandagavond een persconferentie op Roland Garros. De veertienvoudig winnaar van de grandslam in Parijs verloor al in de eerste ronde.

De kans dat hij dit jaar stopt is groot, maar ook na zijn nederlaag in drie sets tegen Alexander Zverev liet de 37-jarige Spanjaard ruimte voor twijfel.

"Ik houd hier geen slecht gevoel aan over. Ik speelde gewoon tegen een heel goede tegenstander. En toch heb ik mijn kansen gehad", zei Nadal op zijn drukbezochte persconferentie.

Nadal: 'Als dit de laatste keer was, dan heb ik ervan genoten'

De Mallorcaan, die vrij rap van de tennisbaan naar het mediacentrum was gekomen, vertelde dat hij zich fysiek goed op de been kon houden tegen de nummer vier van de wereld.

Zelf is Nadal door langdurig blessureleed afgezakt naar de 275ste plek. Nu hij weer fit is wil hij bovenal genieten op de baan, zo lang het kan.

"Zonder twijfel voelde ik mij vandaag een stuk beter dan eerder. Ik was er klaar voor om mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld door de nederlaag, maar ik ben blij hoe mijn lichaam nu voelt. Ik had best langer op de baan kunnen staan."

Siddering

De aanloop van de partij begon met een siddering door Court Philippe Chatrier, het centrecourt in Parijs. De stadionspeaker somde bij de warming-up de jaartallen op waarin Nadal de Roland Garros-titel won. Bij elk van de veertien jaartallen gingen de bijna 15.000 aanwezige fans luider schreeuwen.

Ook tennistoppers Novak Djokovic, Iga Swiatek en Carlos Alcaraz waren op de tribune aandachtig toeschouwer van Nadals (hoogstwaarschijnlijke) afscheidspartij op Roland Garros.

"Ik heb ze niet gezien, maar ergens is dat ook normaal toch?", aldus Nadal. "Ik zou het andersom ook hebben gedaan als een van hen misschien z'n laatste wedstrijd ergens zou spelen."

Nadal richt zijn pijlen nu op de Olympische Spelen. Het tennistoernooi wordt ook op zijn geliefde Roland Garros georganiseerd. Het is de bedoeling dat Nadal daar een duo gaat vormen met Carlos Alcaraz in het dubbelspel.

"De Olympische Spelen zijn nu het grote doel. Daarna zie ik wel of ik nog in staat ben om door te gaan. Misschien zeg ik dan wel, okay, nu is het genoeg. We zullen zien."

Nadal sluit vrijwel zeker uit dat hij in actie komt tijdens het grasseizoen, inclusief Wimbledon. "Het wordt voor mij heel erg moeilijk om de overgang naar gras te maken, wetende dat de Olympische Spelen weer op gravel zijn", legde hij uit. "Zoals ik mij vandaag voel, lijkt me dat geen goed idee."

Applaus

Het waren de laatste woorden van Nadal voor de internationale pers. Een kwartier later besloot hij ook zijn interviews in het Spaans, waarna de aanwezige journalisten spontaan begonnen te applaudisseren toen hij de perszaal verliet.

Het vermoedelijk laatste punt ooit van Nadal op Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl