NOS Sport

Kampong op voorsprong in strijd om landstitel na nipte zege bij Rotterdam

Samenvatting van het duel Rotterdam - Kampong, heenduel om de hockeytitel

De hockeyers van Kampong hebben het eerste finaleduel om de landstitel met 1-2 gewonnen van Rotterdam. Jip Janssen besliste het uitduel vijf minuten voor tijd via een strafbal.

Zondag wordt de strijd om de landstitel beslist op het veld van Kampong. De return in Utrecht begint morgen om 16.00 uur.

Rotterdam, dat in de reguliere competitie als vierde was geëindigd, bereikte de finales door favoriet Bloemendaal verrassend uit te schakelen. Kampong was in de halve finales te sterk voor Oranje-Rood.

Op bezoek bij Rotterdam begon de ploeg uit Utrecht goed. Binnen tien minuten benutte Kampong de eerste de beste kans. De inzet van Finn van Bijnen werd in eerste instantie gekeerd door Rotterdam-doelman Derk Meijer, maar in de rebound zette Silas Lageman zijn ploeg op voorsprong.

Vroeg in het derde kwart kwam Rotterdam op gelijke hoogte via Jeroen Hertzberger. De topscorer aller tijden in de Tulp Hoofdklasse kreeg een niet goed door Kampong weggewerkte bal voor zijn stick en twijfelde niet: 1-1.

Strafbal

Strafcornerspecialist Janssen kwam in de vijf strafcorners die zijn ploeg kreeg niet tot scoren, maar besliste het duel uiteindelijk wel vanaf de stip. Vijf minuten voor tijd pushte Janssen een strafcorner op het lichaam van een Rotterdamse speler: een strafbal, besloot de arbitrage nadat de beelden uitvoerig waren bekeken. De topscorer van Kampong pushte de bal hard tegen de plank.

Bekijk de reacties van doelpuntenmakers Lageman en Hertzberger hieronder:

'Effectiever geworden' Kampong op voorsprong in hockeyfinale, Rotterdam houdt hoop

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl