Twente wint de Eredivisie Cup
NOS Voetbal

Twente wint Eredivisie Cup voor derde jaar op rij, na spektakel tegen PSV

FC Twente heeft voor het derde jaar op rij beslag gelegd op Eredivisie Cup voor vrouwen. In de finale van het toernooi, waarin de eredivisiekampioen en de drie periodewinnaars van het eredivisieseizoen het tegen elkaar opnemen, werd met 3-2 afgerekend met PSV.

De ploegen maakten er een spectaculair duel van. Na de 1-0 van Twente draaide PSV de wedstrijd om, om deze vervolgens toch weer uit handen te geven. De winnende goal van Twente viel in de 94ste minuut en werd gemaakt door Lieske Carleer.

De Eredivisie Cup is het tweede bekertoernooi in het Nederlandse vrouwenvoetbal. De reguliere KNVB-beker werd gewonnen door Ajax.

Weer Ravensbergen

De wedstrijd begon goed voor Twente, dat op voorsprong werd geschoten door Jaimy Ravensbergen. De spits was lang geblesseerd, maar herstelde op tijd voor het slot van het seizoen. Twee weken terug schoot ze Twente al met twee goals tegen Telstar naar de landstitel.

Ravensbergen maakte de 1-0 tegen PSV op een manier die typerend is voor een spits: ze maakte een vlugge loopactie naar de eerste paal, waar ze op tijd was om een lage voorzet van Marisa Olislagers binnen te werken.

FC Twente viert de openingstreffer van Jaimy Ravensbergen

Na 70 minuten kwam PSV, dat grote delen van de wedstrijd de betere ploeg was, op gelijke hoogte. Een terecht gegeven penalty werd onberispelijk in de bovenhoek geschoten door Joëlle Smits, die ooit doorbrak bij Twente.

Kort daarna kwamen de Eindhovenaren ook op voorsprong. De razendsnelle Fleur Stoit liet de Twente-defensie haar hielen zien en gaf voor op Nina Nijstad, die vanaf een meter of zestien beheerst afmaakte.

Op Oranje-radar

De 21-jarige Nijstad onderstreepte daarmee haar goede seizoen, waarmee ze zichzelf ook al op de radar zette bij bondscoach Andries Jonker. Ze werd deze week opgeroepen voor Oranje als 'extra speelster' voor de komende Nations League-duels.

Nijstad en Derks vieren de 1-2

Na de PSV-goals leek de wedstrijd gespeeld, maar Twente rechtte de rug. Via een knappe goal van de ingevallen Ella Peddemors, die hard raak schoot van buiten de zestien, kwamen de Tukkers vlak voor tijd op 2-2.

In de absolute slotfase, na bijna 94 minuten spelen, eindigde een scrimmage in het strafschopgebied van PSV op het hoofd van de 23-jarige Carleer, die dit seizoen pas vier duels speelde en nog geen goals maakte. Zij kopte knap raak tussen een woud van verdedigers.

Zo bezorgde Carleer de Twente-vrouwen de vierde Eredivisie Cup in de clubgeschiedenis. Tevens bezorgde ze ploeggenoot Renate Jansen, 64-voudig international en Twente-boegbeeld, een passend afscheid. Jansen verlaat Twente voor een buitenlands avontuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl