De speelsters van FC Twente met de kampioensschaal
NOS Voetbal

Driemaal is scheepsrecht: vrouwen FC Twente kampioen van Nederland

De voetbalsters van FC Twente hebben op de laatste speeldag de titel gegrepen in de eredivisie. Nadat de ploeg uit Enschede in de voorgaande twee duels het had nagelaten landskampioen te worden, werd de landstitel veilig gesteld dankzij een 2-0 zege op Telstar.

FC Twente vierde zo voor de negende keer het kampioenschap.

Bij een nederlaag had nummer twee Ajax de titel kunnen pakken. De kampioen van vorig seizoen won met 3-1 van ADO Den Haag, maar dat mocht door de zege van Twente niet meer baten.

Weinig spanning deze keer

Van de spanning waar Twente de afgelopen twee duels mee speelde was vandaag weinig te merken. Tegen FC Utrecht en Fortuna Sittard ging het nog mis, maar de ploeg van trainer Joran Pot liet er tegen Telstar geen twijfel over bestaan wie er met de zege aan de haal zou gaan.

Bekijk hieronder de reacties van Renate Jansen, Jaimy Ravensbergen, Joran Pot en René Roord.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde Twente en werden er volop kansen gecreëerd. Zo kreeg Elena Dhont een goede kans en was Ravensbergen al heel snel meerdere keren dicht bij haar eerste treffer. Die kwam er uiteindelijk wel, maar haar kopbal werd afgekeurd wegens een duw.

Toch mocht ze even later alsnog juichen. Dhont zag een inzet op de paal belanden waarna de goed spelende Ravensbergen de bal binnenliep. Haar tweede treffer had veel weg van de eerste. Na een voorzet van Dhont kon keeper Kelly Steen de bal niet goed verwerken waarna Ravensbergen de afvallende bal binnenschoot.

Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd tussen FC Twente en Telstar.

Voetbalsters FC Twente landskampioen na zege op Telstar

Voor Ravensbergen waren de doelpunten een mooie beloning voor haar goede spel, zeker gezien het feit dat ze pas voor het eerst een basisplaats had nadat ze tien dagen geleden haar rentree had gemaakt na maandenlang blessureleed.

Ajax wint, maar heeft er niks aan

Ajax had nog een kleine kans op de landstitel, maar dan moest Twente wel verliezen en de Amsterdammers winnen bij ADO. Na iets meer dan een half uur spelen zette Danique Tolhoek Ajax op voorsprong, maar enkel minuten later werd het gelijk dankzij een benutte strafschop van Lobke Loonen.

Lily Yohannes en Tiny Hoekstra bezorgden Ajax na rust de 1-3 overwinning, maar omdat Twente dit keer de zenuwen in bedwang hield was het alsnog niet genoeg om de landstitel te prolongeren.

FC Twente is kampioen en krijgt schaal uitgereikt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl