NOS Sport

Derde Spelen beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen flink op de tocht

Voor beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staat deelname aan hun derde Olympische Spelen flink op de tocht. Het Nederlandse duo, dat in 2016 goed was voor olympisch brons, is er niet in geslaagd bij het Elite 16-toernooi in de Portugese stad Espinho het hoofdschema te halen.

Brouwer en Meeuwsen strandden in de kwalificatieronde. De Engelse tweelingbroers Joaquin en Javier Bello waren met 21-18, 21-14 te sterk. Daardoor zakken de Nederlanders op de olympische plaatsingslijst naar een plek achter concurrenten Steven van de Velde en Matthew Immers. En ook Stefan Boermans en Yorick de Groot zullen Brouwer en Meeuwsen voorbij gaan als ze nog twee toernooien spelen.

Nederland mag twee koppels naar Parijs sturen. Van de Velde/Immers en Boermans/De Groot staan beiden wel in het hoofdtoernooi in Portugal.

Slechte timing

"We waren er niet klaar voor vandaag en hebben voor het eerst in twaalf jaar onze eerste wedstrijd in de kwalificatie verloren. We hadden het niet slechter kunnen timen", schrijft Brouwer op Instagram.

Ook voor Christiaan Varenhorst en Leon Luini bleef het bij de kwalificatieronden in Portugal. Voor hen waren de Spelen al uit het zicht. Zij staan op een te grote achterstand ten opzichte van de andere Nederlandse duo's.

Varenhorst pakte in 2015 WK-zilver en bereikte op de Olympische Spelen van 2016 de kwartfinales, toen hij een duo was met Reinder Nummerdor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl