Stefan Boermans en Yorick de Groot na hun eindzege in Doha
NOS SportAangepast

Beachvolleyballers Boermans/De Groot stunten met toernooiwinst in Doha

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben bij het eerste Elite 16-toernooi voor een daverende verrassing gezorgd. In Doha versloegen Boermans en De Groot, veertiende op de wereldranglijst, het Zweedse duo David Åhman en Jonatan Hellvig in de finale in twee sets: 21-11, 21-10.

Åhman en Hellvig waren vorig jaar eveneens verliezend finalist in de Qatarese hoofdstad en zijn momenteel de nummers twee van de FIVB-ranking, de mondiale ranglijst.

De Zweden schakelden in de kwartfinales het Nederlandse duo Matthew Immers en Steven van de Velde uit. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hadden een ronde daarvoor al verloren van de Duitsers Nils Ehlers en Clemens Wickler.

Knappe zege op topduo

Boermans en De Groot bereikten eerder op de dag de finale door op knappe wijze te winnen (21-16, 22-20) van Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen, die vorig jaar de titel pakten in Doha. Het Noorse duo is de huidige nummer één van de wereld.

De zege van Boermans/De Groot was zeer knap, want de Noren staan al jaren aan de top van het beachvolleybal. Mol en Sørum zijn de regerend olympisch kampioen en in 2022 veroverden zij de wereldtitel.

Blessureleed afgelopen seizoen

Dat Boermans en De Groot dit niveau halen, is niet vanzelfsprekend. Het afgelopen seizoen speelden zij wegens blessureleed amper samen. Om die reden kwamen ze ook nog niet in actie op twaalf toernooien.

Dat is een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deelname aan de Olympische Spelen van Parijs. Ze moeten nog aan vier toernooien deelnemen om aan die eis te voldoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl