Stefan Boermans en Yorick de Groot tijdens de halve finales van het EK in 2021.

Beachvolleyballer Boermans en De Groot naar laatste vier in Doha

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben zich geplaatst voor de halve finales van het toernooi in Doha, het eerste Elite 16-toernooi van het seizoen. Het Nederlandse duo was in twee sets te sterk voor het Qatarese koppel Cherif Younousse/Ahmed Tijan: 21-19 21-17.

Boermans en De Groot (14de op de FIVB-ranking) treffen zaterdag de winnaars van vorig jaar en nummer een van de wereld, Anders Mol en Christian Sørum. Het Noorse duo staat al jaren aan de top in het beachvolleybal. In 2021 werden Mol en Sørum olympisch kampioen. Een jaar later veroverden ze de wereldtitel.

In de poulefase in Doha stonden de teams ook al tegenover elkaar. Toen wonnen Boermans en De Groot in drie sets.

Matthew Immers met een redding

Voor Matthew Immers en Steven van de Velde zit het toernooi er wel op. Zij verloren in de kwartfinales met 21-15 en 24-22 van de Zweden David Åhman en Jonatan Hellvig, die vorig jaar de finale in Doha verloren.

Eerder op de dag kwamen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in de tussenronde tekort tegen Nils Ehlers en Clemens Wickler uit Duitsland: 16-21, 17-21.

Katja Stam tracht haar tegenstandster van scoren af te houden

Ook Katja Stam en Raïsa Schoon in Doha steken in de tussenronde. Stam en Schoon, als zesde geplaatst in Qatar, konden het niet bolwerken tegen het als twaalfde ingeschaalde Duitse koppel Louisa Lippmann en voormalig wereld- en olympisch kampioene Laura Ludwig: 18-21, 25-27.

In de tweede set miste het Nederlandse duo, dat zich nog moet zien te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs, twee setpunten.