NOS Sport

Ben Saddik geschorst voor trap richting Verhoeven na Glory-gevecht

Jamal Ben Saddik is door kickboksbond Glory voor een half jaar geschorst. De zwaargewicht wordt gestraft voor een incident met Rico Verhoeven.

Bij een evenement in maart liep het na afloop van een gevecht van Verhoeven in de ring behoorlijk uit de hand. Ben Saddik, die als begeleider van Verhoevens tegenstander Nabil Khachab aanwezig was, trapte richting het hoofd van Verhoeven.

Verhoeven wilde Ben Saddik daarna te lijf gaan, beide vechters werden door begeleiders uit elkaar gehouden,

De schorsing geldt met terugwerkende kracht vanaf 9 maart, waardoor Ben Saddik in september weer voor Glory uit mag komen.

Best mogelijke daglicht

Glory meldt in een verklaring dat Ben Saddik "het risico nam dat zijn gedrag zou aanzetten tot geweld en dat het deelnemers, fans en officials in gevaar bracht".

Duwen en trekken na het incident tussen Ben Saddik (linksboven) en Verhoeven (midden).

In het onderzoek naar het incident werkte Glory samen met de Vechtsport Autoriteit (VA). "We hebben ons gehouden aan precedenten van de VA", meldt Marshall Zelaznik, directeur van de kickboksbond, over de hoogte van de straf. "Het is ons gezamenlijke doel om onze sport in het best mogelijke daglicht te stellen. Het besluit dat we hebben genomen is in lijn met deze doelstelling."

Eerdere incidenten

Het was niet de eerste keer dat Ben Saddik negatief in het nieuws kwam. Eerder spuugde hij bij een staredown voor een gevecht Verhoeven in het gezicht. De 33-jarige Belgische Marokkaan werd ook tweemaal positief getest op doping.

Door alle incidenten kwam Ben Saddik in augustus 2022 voor het laatst in actie bij Glory. Kort na het akkefietje met Verhoeven werd bekend dat er voor de derde keer schildklierkanker was geconstateerd bij de kickbokser. Ben Saddik onderging een operatie en is inmiddels weer volledig in training.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl