De vechtpartij na de échte knokpartij van Verhoeven
NOS Sport

Glory onderzoekt vechtpartij na trap Ben Saddik richting Verhoeven

Glory, organisator van kickboksevenemten, gaat onderzoek doen naar de trap van Jamal Ben Saddik in de richting van Rico Verhoeven tijdens de Glory Grand Prix van afgelopen weekend.

Na de halve finale tijdens het achtmanstoernooi in het Gelredome, waarin Verhoeven Nabil Khachab had verslagen, ontstond er een vechtpartij tussen Verhoeven en zijn aanhang en staf van Khachab, waar Verhoevens rivaal Ben Saddik deel van uitmaakte.

Ben Saddik trapte richting Verhoevens hoofd en het vechten ging ná de partij nog even door.

Direct na het tumult riep Verhoeven op tot een schorsing voor Ben Saddik. Glory-directeur Pierre Andurand wilde zaterdagavond kort na afloop niet uitgebreid ingaan op het incident. "Ik heb het niet goed kunnen zien, ik zag alleen een foto van Jamal die een trap uitdeelde."

"Het is duidelijk niet goed om dit soort incidenten te hebben. Ik ken alle achtergronden nog niet, die wil ik eerst horen voordat ik er meer over kan zeggen", aldus de Fransman.

Verhoeven, die het zwaargewichttoernooi won, wilde achteraf ook liever niet te veel woorden vuilmaken aan het incident. "Natuurlijk is er veel hype en juice over. Maar laten we niet over het negatieve praten. De beelden spreken voor zich. Wat Jamal deed is onacceptabel. Ik hoop dat Glory ertegen optreedt."

De toernooiorganisator benadrukt in een persbericht dat het een "strenge gedragscode voor alle atleten en hun teams" heeft. Ook zegt Glory dat het snel met de resultaten van het onderzoek en mogelijke straffen naar buiten wil komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl