NOS Sport

Verhoeven wil na toernooizege weinig woorden vuilmaken aan 'onacceptabele' Ben Saddik

  • Bart van Dooijeweert

  • Bart van Dooijeweert

"Laten we op het positieve focussen", zei kickbokser Rico Verhoeven zaterdagavond in de Gelredome. Kort na zijn zege in de Glory Grand Prix, een toernooi met acht zwaargewichten, had hij weinig trek om uitgebreid stil te staan bij zijn oude rivaal Jamal Ben Saddik.

De Belgische Marokkaan deed niet mee aan het toernooi, maar was als begeleider van Nabil Khachab wel aanwezig. Na de halve finale tussen Verhoeven en Khachab trapte Ben Saddik richting het hoofd van Verhoeven. De wereldkampioen reageerde furieus en probeerde zijn rivaal aan te vliegen. Met veel duw- en trekwerk werden de twee kemphanen uit elkaar gehouden.

"Natuurlijk is er veel hype en juice over", zei Verhoeven. "Maar laten we niet over het negatieve praten. De beelden spreken voor zich. Wat Jamal deed is onacceptabel. Ik hoop dat Glory ertegen optreedt."

Verhoeven op zoek naar Ben Saddik, in het witte shirt

Al direct na het moment riep Verhoeven op tot een schorsing voor Ben Saddik. Glory-directeur Pierre Andurand wilde zo kort na afloop niet uitgebreid ingaan op het incident. "Ik heb het niet goed kunnen zien, ik zag alleen een foto van Jamal die een trap uitdeelde."

"Het is duidelijk niet goed om dit soort incidenten te hebben. Ik ken alle achtergronden nog niet, die wil ik eerst horen voordat ik er meer over kan zeggen", aldus de Fransman.

Dopingschorsing

Verhoeven bood al wel zijn excuses aan voor zijn reactie. "Mensen proberen me uit de tent te lokken, maar ik had daar beter mee om moeten gaan."

Het complete team achter Rico Verhoeven viert de overwinning

Ben Saddik had graag willen deelnemen aan het toernooi, maar toen Glory hem kort van tevoren een plek als invaller aanbod, wees de 2.05 meter lange zwaargewicht dat aanbod af omdat de voorbereidingstijd te kort was. In november liep zijn dopingschorsing van vijftien maanden af.

Mede op aandringen van Verhoeven scherpte Glory recent de dopingcontroles aan. Die worden nu frequenter en door een onafhankelijke organisatie uitgevoerd en er worden zwaardere straffen uitgedeeld. Verhoeven wilde alleen deelnemen aan het toernooi als er streng op doping gecontroleerd zou worden.

'Voel dat ik ouder word'

Verhoeven wilde verder geen woorden meer vuilmaken aan het incident met Ben Saddik, met wie hij in het verleden al meerdere keren in de clinch lag. "We hebben een prachtig toernooi gehad, met veel jonge talenten. Laten we daarover praten."

"Dit toernooi was voor mij echt next level. Drie keer vechten op één avond, dat voelde letterlijk als door vuur lopen. Ik voel mijn hele lichaam, vooral mijn schenen doen enorm pijn. Ik moet eerlijk zijn: ik voel dat ik ouder word", zei de 34-jarige Verhoeven.

Rico Verhoeven met de beker van de Grand Prix

Daarom twijfelt Verhoeven of hij volgend jaar zijn titel gaat verdedigen, bij de tweede editie van het zwaargewichttoernooi. "Eén Grand Prix is meer dan genoeg voor mij. Volgend jaar laat ik het misschien wel aan die jonge gasten over, want dit was zo ongelooflijk zwaar."

Half miljoen

De komende periode gaat Verhoeven vooral nagenieten van zijn overwinning en het prijzengeld (een half miljoen dollar, circa 455.000 euro) dat hij verdiend heeft.

"Toevallig heb ik maandag een afspraak met de architect staan. Ik heb een huis gekocht en dat moet gerenoveerd worden. De architect gaat maandag zijn plannen presenteren en daar heb ik heel veel zin in. Misschien is hij, nu ik dit half miljoen gewonnen heb, wel extra plannen aan het maken, haha."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl