Marshall Zelaznik
NOS Sport

Glory stelt Amerikaan Zelaznik aan als directeur: 'Ook internationaal groeien'

Een kleine maand na het plotselinge vertrek van algemeen directeur Maurice Hols heeft Glory zijn opvolger aangesteld. De Amerikaan Marshall Zelaznik wordt zijn opvolger bij de kickboksbond, die vooral bekend is van de gevechten van wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven.

Zelaznik was tussen 2018 en 2020 al in dezelfde rol werkzaam bij Glory. Daarvoor werkte hij ruim een decennium bij de Amerikaanse vechtsportbond UFC, waar hij het tot vice-voorzitter schopte.

"Toen de coronapandemie uitbrak, ben ik in goed overleg vertrokken bij Glory", vertelt Zelaznik tegen de NOS. "Nu vind ik het geweldig om terug te keren, het voelt alsof ik nog werk heb af te maken."

De afgelopen jaren werkte Zelaznik bij Vindex, een bedrijf in eSports. "Daar heb ik onder meer geleerd door sociale media een merk te laten groeien. Glory is die weg ook ingeslagen en dat zullen we blijven doen."

Internationaal

Zelaznik is niet van plan om op korte termijn grote veranderingen door te voeren. De door zijn voorganger Hols geïntroduceerde toernooien (waarvan begin deze maand Rico Verhoeven de eerste editie in de Gelredome won) zullen onder de Amerikaan blijven bestaan. "Dat was een geweldig evenement", vindt Zelaznik.

Zelaznik in 2019 tussen Rico Verhoeven en Badr Hari

"Ik wil de komende periode vooral gaan kijken en praten met alle betrokkenen, om te bedenken hoe we de sport verder kunnen laten groeien", zegt Zelaznik.

Wel is zeker dat Glory zich meer op de internationale markt gaat richten. Van de 24 evenementen sinds de corona-uitbraak, vonden er slechts acht buiten Nederland plaats.

"We willen niet alleen in Nederland, maar ook internationaal groeien. Frankrijk en Duitsland, maar ook Aziatische landen als Japan zijn een interessante markt voor ons", zegt Zelaznik, die van plan is om naar Parijs te verhuizen. "De Amerikaanse markt is dat natuurlijk ook interessant, maar nu niet direct prioriteit."

Verhoeven en Ben Saddik

Een van de eerste kwesties waar Zelaznik op korte termijn mee te maken krijgt, is het incident tussen Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Na afloop van een gevecht in Gelredome schopte Ben Saddik richting het hoofd van Verhoeven, waarna er een opstootje in de ring ontstond.

Glory kondigde een onderzoek naar het incident aan. Dat loopt momenteel nog.

"Ik ben in het verleden advocaat geweest en besef daarom heel goed dat het belangrijk is om deze kwestie transparant af te handelen. De fans kunnen ervan op aan dat er open gecommuniceerd zal worden over hoe we met deze situatie om gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl