Maurice Hofs
NOS Sport

Directeur kickboksbond Glory stapt ondanks grote plannen na 4,5 maanden al op

  • Bart van Dooijeweert

    redacteur kickboksen

  • Bart van Dooijeweert

    redacteur kickboksen

Maurice Hols, die in oktober aantrad als algemeen directeur bij Glory, is alweer opgestapt. De bestuurder van de kickboksbond had een verschil van inzicht met de Amerikaanse eigenaar Scott Rudman over de toekomst van het bedrijf.

Bij Glory staan veel Nederlandse kickboksers onder contract, onder wie wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven. Hols had grote plannen en voerde in korte tijd ingrijpende veranderingen in.

Zo introduceerde hij een nieuwe opzet met jaarlijkse achtmanstoernooien in verschillende gewichtsklasses, waarvan op 9 maart de eerste editie wordt gehouden in de Gelredome.

Zijn plotselinge vertrek heeft niets met introductie van die nieuwe toernooien te maken, vertelt Hols. "De eigenaar en ik hebben een andere visie op de toekomst van de organisatie en op hoe je die hoort te managen."

Rico Verhoeven ondertekent zijn nieuwe contract in het bijzijn van Hols

Dat leidde de afgelopen maanden tot een moeizame werkrelatie en steeds meer negatieve energie bij Hols. "Ik kan alleen succesvol zijn voor de organisatie als ik dicht bij mijn eigen normen, waarden en overtuiging blijf", zegt hij.

"Ik vertrek met pijn in mijn hart, want dit was voor mij de ultieme baan en een prachtige uitdaging. Maar onder deze omstandigheden was het voor mij gewoon niet langer te doen."

Wat zijn vertrek voor gevolgen heeft voor de toekomst van Glory, kan Hols moeilijk inschatten. "Ik weet niet of de toernooien zullen blijven bestaan, of dat de organisatie een hele andere koers ingaat. Het zou me niets verbazen als er achter mijn rug om al hele plannen zijn gesmeed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl