NOS SportAangepast

Verhoeven kiest Fransman Laïdouni als tegenstander bij zwaargewichttoernooi in maart

Verhoeven kiest Laïdouni: 'Een van de beste kickboksers, handen vol aan'

Sofian Laïdouni is de eerstvolgende tegenstander van Rico Verhoeven. De twee kickboksers nemen het tegen elkaar op in de kwartfinale van het zwaargewichttoernooi op 9 maart in de Gelredome.

Vandaag werd in Amsterdam de loting verricht voor het evenement, waarbij acht vechters op één avond strijden om de 'Glory Grand Prix'. Als Verhoeven de halve finale haalt, dan neemt hij het daarin op tegen de winnaar van het gevecht tussen de Marokkaanse Nederlander Nabil Khachab en Nordine Mahieddine, een Franse Algerijn.

Aan de andere kant van het schema zijn onder anderen Levi Rigters en Tariq Osaro ingedeeld. Osaro was in november de laatste tegenstander van Verhoeven. In een gevecht over vijf ronden verdedigde de wereldkampioen zijn titel: hij wist op punten te winnen.

Half miljoen dollar

Kickboksbond Glory introduceert dit jaar met het achtmanstoernooi een nieuwe opzet, die losstaat van de wereldtitel van Verhoeven. Door acht kickboksers op één avond te laten vechten, hoopt de bond op meer spektakel en zwaardere gevechten. De winnaar van het evenement ontvangt 500.000 dollar (circa 460.000 euro) prijzengeld.

De acht vechters die deelnemen aan het toernooi, met uiterst rechts Verhoeven

Verhoeven mocht als eerst geplaatste zelf een tegenstander kiezen en ging voor de als vijfde gerankte Laïdouni, de op papier zwaarst mogelijke opponent in de kwartfinale. "Ik wil het zo zwaar mogelijk maken voor mezelf. Zodat niemand achteraf kan zeggen dat ik het makkelijkste schema had en het cadeau heb gekregen."

De 28-jarige Laïdouni plaatste zich voor het zwaargewichttoernooi door Benjamin Adegbuyi, de vaste trainingspartner van Verhoeven, te verslaan. "Hij is heel erg allround, ik zal er mijn handen aan vol krijgen", zei Verhoeven.

"Rico is een legende, ik heb jaren naar hem gekeken op tv", zei Laïdouni, die blij was met de uitslag van de loting. "Ik hoopte dat ik tegen Verhoeven zou mogen vechten, ik wil laten zien wat ik kan."

Verhoeven over nieuw concept: 'Niet de allerbeste wint, zet legacy op spel'

Kers op de taart

Komende zomer is Verhoeven tien jaar lang ongeslagen kampioen zwaargewicht bij Glory. Met deelname aan het achtmanstoernooi zet de Brabander niet zijn titel, maar wel - zoals hij het zelf noemt - zijn legacy op het spel. "Het zou toch wel de kers op de taart zijn, als ik dit toernooi óók nog win."

"Maar ik vind het concept wel lastig. Want de beste wint niet altijd. Als je in het eerste gevecht een blessure oploopt, dan ga je de tweede wedstrijd maar op halve kracht in", legt Verhoeven uit.

"Ik heb er heel lang en heel hard voor gewerkt om zo lang ongeslagen kampioen te zijn. Dat ga ik nu wel op het spel zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl