Ronald Koeman
NOS Voetbal

Koeman maakt uitzondering voor De Jong en Depay richting EK

Het antwoord op de vraag waarom Oranje-bondscoach Ronald Koeman spelers als Joshua Zirkzee, Jurriën Timber, Mats Wieffer en Steven Berghuis niet heeft geselecteerd voor het Europees kampioenschap, is eenvoudig: ze zijn niet voldoende fit. Dat legde Koeman maandag uit bij het televisieprogramma Veronica Offside.

Maar de bondscoach maakt uitzonderingen, zoals voor vaste waarden Frenkie de Jong en Memphis Depay.

"Omdat 26 spelers kunnen worden meegenomen, maak je een uitzondering voor Frenkie de Jong. Die kan richting de eerste groepswedstrijd fit zijn", zei Koeman. De Jong speelde niet meer sinds hij op 21 april geblesseerd uitviel tijdens een competitiewedstrijd van Barcelona.

  • EPA
    De Jong speelde niet meer sinds hij op 21 april geblesseerd raakte
  • EPA
    Depay maakte pas onlangs zijn rentree bij Atlético

"Memphis heeft inmiddels weer twee wedstrijden gespeeld, dit weekend een half uur", zag Koeman. "We hebben nog een stage en twee oefenwedstrijden. Ik denk dat Memphis redelijk fit aan het toernooi kan beginnen."

Koeman maakte zijn voorselectie voor het EK in Duitsland afgelopen donderdag bekend. Van de dertig spelers op de lijst moeten er nog vier afvallen. Vóór 7 juni moet de bondscoach zijn EK-selectie rond hebben. Koeman wil overigens zijn selectie al op 29 mei bekendmaken.

Oranje speelt op 6 juni nog een oefeninterland tegen Canada en op 10 juni tegen IJsland. Nederland begint het EK op 16 juni met een groepswedstrijd tegen Polen. Oranje speelt op 21 juni tegen Frankrijk en op 25 juni is Oostenrijk de tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl