Dylan Groenewegen
NOS Wielrennenā€¢

Groenewegen sprint in Ronde van Limburg naar tweede zege van seizoen

Dylan Groenewegen (30) kan het nog: de Nederlander heeft eendagskoers de Ronde van Limburg gewonnen. Na een rit van Hasselt naar Tongeren over 196 kilometer door Vlaams Limburg sprintte de Amsterdammer van Jayco AlUla sneller dan Maurice Ballerstedt (Alpecin-Fenix) en Arnaud de Lie (Lotto-Dstny).

Nadat het peloton 1.669 hoogtemeters en enkele kasseistroken had getrotseerd, sneed Groenewegen als beste de laatste bocht aan. In de groep overgebleven renners liet hij ook Alexander Kristoff (4de) en Gerben Thijssen (5de) achter zich.

Biniam Girmay stapte ook op, maar kon zich niet mengen in de massasprint. De Eritreeƫr die wegens een val vroegtijdig afstapte in de Giro d'Italia zit sinds twee dagen weer op de fiets.

Tweede zege Groenewegen

Groenewegen kent nog geen groots wielerjaar. De Amsterdammer won zijn eerste koers in januari nog wel, de Classica Communitat Valenciana, maar daarna kon hij niet meer juichen.

Wel eindigde hij in ritten in Parijs-Nice en de Ronde van Hongarije op het podium en kwam hij in Gent-Wevelgem tot de negende plek. In de Scheldeprijs sprintte hij naar een derde plek.

Volgende maand stapt Groenewegen nog op in de Ronde van Sloveniƫ en rijdt hij naar verwachting ook in de Tour de France.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl