NOS Wielrennen

Ontspannen Pogacar telt af naar Giro-eindzege en looft spectaculaire foto Van Bon

Pogacar geniet van Giro-succes en looft spectaculaire foto: 'Fantastisch'

Voor Tadej Pogacar is het aftellen naar zijn eerste eindzege van de Giro d'Italia. De rozetruidrager heeft met nog zes etappes te gaan een riante voorsprong op nummer twee Geraint Thomas (6.41 minuten). "Nu weinig energie verspillen en daarna de focus op Tour", aldus de Sloveen.

Op de tweede rustdag van de Giro nam de klassementsleider de tijd voor de media. Hij stond tijdens het online persmoment stil bij zijn indrukwekkende zege van afgelopen zondag in de koninginnenrit, waarin hij al zijn concurrenten op een hoop had gereden.

"Of dit mijn beste bergrit ooit was? Dit was wel een van mijn beste presentaties in de bergen", aldus de tweevoudig winnaar van de Tour de France.

Tadej Pogacar baant zich een weg door de fan tijdens de koninginnenrit van de Giro op 19 mei

"Het is lastig vergelijken, maar gevoelsmatig ging het gisteren wel ontzettend goed. Maar ik zet deze zege niet in mijn persoonlijke topdrie, want dan denk ik eerder aan prestaties in een van de monumenten (zoals de klassieke eendagskoersen ook wel worden genoemd, red.) of de Tour de France", vertelt de ontspannen ogende Pogacar.

"Ik waardeer de zege van gisteren natuurlijk wel ontzettend, met name omdat het de koninginnenrit in een grote ronde betreft. Daar ben ik trots op."

De 25-jarige renner van UAE Team Emirates hoopt nu gedecideerd naar de overwinning te koersen. "Ik ben benieuwd hoe het team zich nu voelt. We kunnen wat meer op safe spelen, maar je weer nooit welke kansen zich nog voordoen."

Spectaculair moment

Tijdens de etappe was er nog een opvallend moment toen Pogacar bergop te maken kreeg met overvliegende skiërs. Het Giro-parcours kruiste een skipiste en dat zorgde voor spectaculaire beelden.

"Het was een heel tof moment. Ik had gehoord dat ze aan het trainen waren", aldus Pogacar. "Het was heel druk langs de kant met fans, dus dan verwacht je niet dat er ineens iemand over je hoofd vliegt. Maar ik vind het mooi. Ik heb de foto gezien, fantastisch."

Pogacar doelt op een foto van oud-renner Leon van Bon. De Nederlander is sinds 2012 als fotograaf in het peloton actief.

Van Bon had een goed gevoel voor timing, aangezien hij Pogacar met twee overvliegende skiërs in beeld wist te vangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl