NOS Voetbal

FC Emmen langs sterker Dordrecht, NAC volgende horde op weg naar promotie

FC Emmen heeft zich door een 0-1 zege op bezoek bij FC Dordrecht geplaatst voor de halve finales van de play-offs voor promotie. Een late goal van Vicente Besuijen was na een 2-2 gelijkspel in het heenduel voldoende voor de Emmenaren.

In de halve finales wacht NAC Breda, dat in de eerste ronde afrekende met Roda JC. De wedstrijden tussen Emmen en NAC staan voor komende dinsdag en zaterdag gepland.

Over twee duels was FC Dordrecht de betere ploeg, maar Emmen werd steevast gered door de uitblinkende Eric Oelschlägel. Uiteindelijk was het Besuijen, die in het heenduel scoorde en vandaag ook weer sterk speelde, die zijn ploeg naar de volgende ronde schoot.

De andere halve finale gaat tussen de nummer zestien uit de eredivisie (Excelsior of RKC) en de winnaar van De Graafschap tegen ADO.

Spanning

Het spel van Dordrecht oogde voor de rust, mogelijk door de spanning, veel minder frivool dan gebruikelijk dit seizoen. Toch had de thuisploeg wel de overhand en waren ook de beste kansen voor Dordt.

Dordrecht-aanvaller Dylan Mbayo aan de bal

Emmen had in doelman Oelschlägel echter zijn beste speler. De Duitser, voorheen speler van onder meer FC Utrecht, voorkwam met fraaie reddingen treffers van Ilias Sebaoui, 't Zand, Shiloh Osundina en Antef Tsoungui.

Emmen was zo nu en dan dreigend met snelle uitbraken. In de 89ste minuut kwam de bal na zo'n vlugge aanval voor de voeten van Besuijen, die Dordrecht met een droge knal tot een nieuw jaar eerste divisie veroordeelde.

Competitie

In de competitie won het Dordrecht van coach Michele Santoni twee keer van FC Emmen. Dordrecht, dat dramatisch aan het seizoen begon, zette een enorme opmars in en eindigde als vierde op de ranglijst.

Daarmee eindigde het voor het eerst in tien jaar in de top vijf van de eerste divisie. Dordrecht speelde in het seizoen 2014/2015 voor het laatst in de eredivisie.

FC Emmen degradeerde vorig seizoen onder de huidige trainer van FC Groningen Dick Lukkien. Onder Alfons Arts werd Emmen zevende in de competitie. Hij nam het vier duels voor het einde van de competitie over van Fred Grim en won vervolgens alles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl