Piotr Parzyszek (FC Emmen) viert de openingstreffer
NOS Voetbal

FC Emmen en Dordrecht spelen gelijk in eerste ronde play-offs voor promotie: 2-2

FC Emmen en FC Dordrecht hebben het heenduel in de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de eredivisie gelijkgespeeld: 2-2. Zaterdagmiddag om 16.30 uur is de return in Dordrecht. De gasten deden zichzelf daarmee tekort.

De winnaar van het tweeluik treft Roda JC of NAC Breda in de halve finales. Gisteravond won NAC in eigen huis van Roda JC (3-1). Vrijdagavond volgt voor die twee ploegen de tweede wedstrijd in Kerkrade.

Nadat Dordrecht al enkele kansen gemist had, schonk het er een aan Piotr Parzyszek, die de te zachte terugspeelbal van 't Zand afstrafte. De 1-1 viel na een prachtige aanval en was van Mathis Suray.

Luca Plogmann keerde tegen de rust een kopbal van Parzyszek en Vicente Besuijen maakte in de rebound 2-1.

Vicente Besuijen (FC Emmen) blij met zijn treffer

Dordrecht voetbalde ook na rust beter en invaller Ilias Bronkhorst maakte na een voorzet van Dylan Mbayo al snel weer gelijk.

De bezoekers zochten naar meer, kregen daar ook kansen op, maar Emmen hield met het nodige kunst- en vliegwerk stand.

Opmars

In de competitie won het Dordrecht van coach Michele Santoni twee keer van FC Emmen. Dordrecht, dat dramatisch aan het seizoen begon, zette een enorme opmars in en eindigde als vierde op de ranglijst.

Daarmee eindigde het voor het eerst in tien jaar in de top vijf van de eerste divisie. Dordrecht speelde in het seizoen 2014/2015 voor het laatst in de eredivisie.

FC Emmen degradeerde vorig seizoen onder de huidige trainer van FC Groningen Dick Lukkien. Onder Alfons Arts werd Emmen zevende in de competitie. Hij nam het vier duels voor het einde van de competitie over van Fred Grim en won vervolgens alles.

Uitslagen en programma ronde 1 play-offs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl