Alejandro Tabilo
NOS Sport

Geen Chileense finale in Rome, Zverev beëindigt sprookje Tabilo

Bij het masterstoernooi van Rome heeft Alexander Zverev in de halve finales een einde gemaakt aan het sprookje van de Chileen Alejandro Tabilo. De als derde geplaatste Duitser won met 6-1, 6-7 (4), 2-6.

Daarmee voorkwam Zverev een Chileense finale in Rome. De Chileen Nicolás Jarry legde namelijk wel beslag op een finaleplek. De nummer 24 van de wereldranglijst, die zes gravelfinales speelde maar nog nooit de halve finales van een masterstoernooi had gehaald, knokte zich met 6-3, 6-7 (3), 6-3 langs de Amerikaan Tommy Paul.

Herhaling van partij op Roland Garros

Jarry was Paul vorig jaar op Roland Garros in vier sets de baas. Vrijdag pakte hij de eerste set dankzij acht winners en een break. Paul begon sterk aan set twee, maar liet twee breekpunten liggen.

Nicolás Jarry

Een break op 2-2 leek Paul fataal te worden, maar hij brak terug en heerste in de tiebreak. Jarry miste bij 5-3 in de hoogstaande derde set vier matchpoints, werkte twee breakpoints weg en drukte alsnog door.

Na Djokovic en Chatsjanov geen Zverev

De 26-jarige Tabilo, de nummer 32 van de wereldranglijst, veroverde dit jaar in Auckland pas zijn eerste ATP-titel en toonde deze week in Rome uitstekende vorm met overwinningen op Novak Djokovic en Karen Chatsjanov. Niet eerder haalde hij in een masterstoernooi de laatste vier.

In zijn eerste confrontatie met Zverev, de nummer 5 van de wereld, denderde Tabilo in de eerste set binnen 32 minuten naar de winst. Set twee verliep met winst op service van beide spelers evenwichtig, maar in de tiebreak was alle Chileense durf opeens weg. Zverev profiteerde optimaal. had nu beet en liet niet meer los.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl