Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic verliest in Rome en reist vol vraagtekens af naar Roland Garros

Novak Djokovic is in de derde ronde van het masterstoernooi van Rome hard onderuit gegaan. De zesvoudig winnaar van het Italiaanse graveltoernooi verloor met 2-6, 3-6 van Alejandro Tabilo.

Tabilo speelde nagenoeg foutloos. De Chileense nummer 32 van de wereld brak Djokovic maar liefst vier keer en stond de Servische nummer een van de wereld geen enkele breekkans toe.

Wakker worden

"Dit is ongelooflijk. Ik heb moeite om dit allemaal te verwerken. Ik probeer nu wakker te worden", lachte Tabilo, die de eerste Chileen in zeventien jaar is die een nummer één van de wereld verslaat.

Fernando González was in 2007 de laatste geweest, toen hij met zijn steenharde forehand Roger Federer de baas was bij de ATP Finals in Shanghai.

Alejandro Tabilo geniet van zijn zege op Djokovic met een selfie met een tennisfan

Djokovic speelde zijn zesde toernooi van het jaar en wacht nog altijd op zijn eerste finaleplaats.

Hij vertelde na afloop op de persconferentie nog last te hebben van de waterfles die vrijdag na zijn gewonnen tweede ronde op zijn hoofd was gevallen.

Duizeligheid

Hij klaagde na de klap op zijn hoofd over hoofdpijn en duizeligheid en dat leek vandaag nog effect op hem te hebben. "Ik voelde me op de baan een totaal andere speler, zonder ritme, tempo en balans. Het is een beetje zorgwekkend", aldus Djokovic,

De Serviër komt over twee weken als titelverdediger op Roland Garros weer in actie. Het grandslamtoernooi in Parijs, dat hij drie keer op zijn naam schreef, begint zondag 26 mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl