Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp verliest spannende partij in Rome, blik nu op Roland Garros

Botic van de Zandschulp is uitgeschakeld op het masterstoernooi in Rome. Hij kreeg genoeg kansen en speelde bij vlagen goed tegen Félix Auger-Aliassime, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen tegen de nummer 20 van de wereld: 1-6, 6-7 (6).

Van de Zandschulp verloor de eerste set met afgetekende cijfers, maar kwam in de tweede set knap terug. Hij wist zijn Canadese tegenstander, een voormalig top tien-speler, tweemaal te breken en kwam zelfs op een 5-1 voorsprong. Daarna liet de Nederlander het uit zijn handen glippen.

Van de Zandschulp kreeg genoeg kansen tegen Auger-Aliassime, die meer onnodige fouten noteerde dan de Nederlander (22 tegenover 16). De Nederlandse nummer 102 van de wereld verzuimde echter enkele cruciale punten te verzilveren, waaronder twee setpoints.

Auger-Aliassime viert zijn overwinning op Van de Zandschulp

Auger-Aliassime, die eerder deze maand de finale bereikte op het masterstoernooi van Madrid, won uiteindelijk na een tiebreak de tweede set. De Canadees wacht een zware tegenstander in de volgende ronde: hij neemt het dan op tegen Alex de Minaur, de nummer elf van de wereld.

Gisteren werd Tallon Griekspoor al verrassend uitgeschakeld in Rome, waardoor er geen Nederlanders meer actief zijn in de Italiaanse hoofdstad.

Roland Garros

Op 26 mei begint het tweede Grand Slamtoernooi van dit jaar, Roland Garros in Parijs. Normaal gesproken zou de ATP-ranking van Van de Zandschulp (102e) niet voldoende zijn voor een plaats op dit toernooi, maar zijn entry ranking van een paar weken terug (89e) was dat wel.

Verwacht wordt dat Van de Zandschulp voorafgaand aan Roland Garros nog een toernooi speelt om wedstrijdritme op te doen, al is dit nog niet bevestigd.