NOS SportAangepast

Van de Zandschulp kan weer lachen: masterszege én oude coach terug

Botic van de Zandschulp heeft zich op het masterstoernooi van Madrid voor de tweede ronde geplaatst. Hij was op het Spaanse gravel Christopher Eubanks betrekkelijk eenvoudig de baas: 6-3, 6-3.

Eindelijk stapte Van de Zandschulp weer eens met een glimlach van de baan. Dit jaar had hij het moeilijk met het vinden van een permanente coach en door zijn mindere resultaten viel hij vorige week uit de top honderd. Als de Nederlander in Madrid nog twee ronden doorkomt, is hij terug in de top honderd.

Zijn volgende tegenstander is de als dertiende geplaatste Fransman Ugo Humbert.

Terug bij oude coach

Van de Zandschulp wordt in Madrid bijgestaan door Peter Lucassen, een van de drie coaches die hij afgelopen jaar aan de kant zette. Lucassen laat aan de NOS weten dat hij Van de Zandschulp de rest van het jaar weer zal coachen, samen met de Italiaan Gianluca Marchiori.

Van de Zandschulp, nu de nummer 112 van de wereld, trof in Eubanks (nummer 44) een dankbare tegenstander. De al 27-jarige Amerikaan won in zijn loopbaan maar één gravelpartij op de tour en hun enige onderlinge duel had hij verloren.

Van de Zandschulp brak hem vier keer, kreeg na de zesde game in de eerste set nog maar een breekpunt tegen en sloeg op zijn eerste matchpoint toe.

Griekspoor en Rus

Tallon Griekspoor doet ook mee in Madrid. Hij is als 24ste geplaatst en daardoor al zeker van de tweede ronde. Daarin treft hij de Japanner Taro Daniel. Bij de vrouwen won Arantxa Rus gisteren in de eerste ronde en zij kan zich opmaken voor een ontmoeting met de Amerikaanse wereldtopper Coco Gauff.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl