Botic van Zandschulp
NOS Sport

Opnieuw breekt Van de Zandschulp met coach, nu met Örtegren

Tennisser Botic van de Zandschulp heeft al na een paar maanden de samenwerking met Johan Örtegren beëindigd. De nummer 86 van de wereld hoopte met de Zweedse coach weer de weg naar boven te vinden.

De tennisser uit Veenendaal werkte pas sinds begin december samen met de 45-jarige Scandinaviër, met wie hij een langdurige werkrelatie had gehoopt op te bouwen. De breuk ontstond al voor het gravelseizoen.

Van de Zandschulp heeft mede door blessures een moeizame periode achter de rug. Vorig jaar wisselde de tennisser, die in 2021 de kwartfinales van de US Open bereikte, al twee keer van coach in de hoop op een terugkeer in de top 50.

Wéér coach aan de kant

In februari vorig jaar ging Van de Zandschulp niet verder met coach Peter Lucassen en eind oktober beëindigde hij de samenwerking met Sven Groeneveld, de oud-coach van onder meer Roger Federer, Monica Seles en Maria Sjarapova.

De 28-jarige Van de Zandschulp kent vooralsnog een teleurstellend seizoen. Op de tien toernooien die hij speelde, won hij maar vijf partijen.

De Nederlander komt volgende week in actie op het ATP-toernooi van München, waar hij vorig jaar en in 2022 de finale haalde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl