NOS SportAangepast

Van de Zandschulp valt uit top 100 na nederlaag, ook Griekspoor verliest

Van de Zandschulp buiten top 100 na nieuw verlies

Botic van de Zandschulp is op het gravel van München in de tweede ronde blijven steken. Jan-Lennard Struff was met 7-6 (0), 6-4 te sterk voor de verliezend finalist van vorig jaar, waardoor de Nederlander voor het eerst in drie jaar uit de top 100 zal vallen.

Op de virtuele ranglijst van de ATP bezet Van de Zandschulp voorlopig de 112de plek. Hij begon deze week als de mondiale nummer 89.

Door zijn terugval op de ranglijst loopt de Veenendaler kans het hoofdtoernooi van Wimbledon te missen. Hij is al wel verzekerd van een plek in het hoofdschema van Roland Garros.

Gelijk op in eerste set

De 28-jarige Nederlander (ATP-89) en de even oude Duitser (ATP-28) gaven elkaar in de eerste set slechts weinig toe, al moest Van de Zandschulp net wat harder werken voor zijn punten. In de tiebreak was het echter eenrichtingsverkeer.

Van de Zandschulp kon in set twee een keer een breek achterstand repareren, maar bij 4-5 ging het toch mis. Struff, die de fouten tot een minimum beperkte, had na twee uur de winst binnen.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor is bij het ATP-toernooi in Boekarest in de achtste finales gestrand. De stabiele en taaie Márton Fucsovics uit Hongarije (ATP-82) was de Noord-Hollander met 7-5, 6-1 de baas.

Griekspoor, de nummer 26 van de wereld, was als tweede geplaatst in Boekarest en had in de eerste ronde een bye. Fucsovics is de mondiale nummer 82.

Breekkansen

De Nederlander kreeg bij een 3-2 voorsprong in de eerste set twee breekkansen, maar die poetste de Hongaar weg met scherp geplaatste opslagen. Na een regenpauze op 5-5 leverde Griekspoor meteen zijn opslag in. Dat kostte hem de set.

Griekspoor won in de twee eerdere duels met Fucsovics geen set en slaagde daar ook nu niet in. In de tweede set leverde hij op love zijn eerste opslaggame in. De oerdegelijke Fucsovis werkte opnieuw twee breekpunten weg, kwam snel op 3-0 en liet zich niet meer verrassen.

Volgende week komt Griekspoor in actie op het masterstoernooi van Madrid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl