Tallon Griekspoor
NOS Sport

Griekspoor brengt Sinner uit balans in Miami, maar kan net niet stunten

Tallon Griekspoor is in de derde ronde van het masterstoernooi van Miami dicht bij een sensatie gekomen. Bijna had hij Jannik Sinner op de knieën, maar de Italiaanse wereldtopper was hem uiteindelijk toch de baas: 7-5, 5-7, 1-6.

Griekspoor won in zijn vorige drie ontmoetingen geen set van de winnaar van de Australian Open en het ABN Amro Open. Hij hield aan die duels wel een belangrijke les over: probeer zo lang mogelijk bij te blijven. De mondiale nummer drie geldt namelijk als iemand die bij een voorsprong steeds beter speelt.

"Ik denk dat ik mentaal sterk ben gebleven, ook al had ik het vandaag lastig", zei Sinner na afloop. "Dit was een heel lastige dag voor mij, maar ik ben blij dat 'm goed ben doorgekomen."

Opdracht Griekspoor slaagt aanvankelijk

Griekspoor slaagde aanvankelijk in zijn opdracht door in de openingsset lang gelijke tred met Sinner te houden. De Nederlander moest ook direct de beste versie van zichzelf laten zien, want de Australian Open-kampioen was aanvankelijk op eigen service onaantastbaar.

Griekspoor overleefde in de vierde game van de eerste set drie breekkansen en schroefde zijn niveau op. Op het eerste punt op 5-5 leidde een vlammende forehandwinner van de Haarlemmer een verrassende break in op de service van Sinner, die plots druk voelde van de Nederlander.

Griekspoor serveerde de set vervolgens, ondanks een 0-30 achterstand, uit met een ace.

Jannik Sinner

Griekspoor kende ook een goede start van de tweede set, al moest hij even knokken om op 2-3 zijn service te behouden. Dat lukte de nummer 26 van de wereld, waarna de partij vanwege de regenval voor vijftig minuten werd onderbroken.

Beide spelers kwamen goed uit de kleedkamer. Sinner leek op 5-4 door te drukken met een aantal goede punten op Griekspoors service, maar de Nederlander overleefde op 30-40 een setpunt met een forehandwinner.

Druk bij Griekspoor

Sinner bleef ongenaakbaar op eigen opslag, waardoor de druk continu op de servicegames van Griekspoor lag. Op 6-5 voor de Italiaan capituleerde de 27-jarige Haarlemmer op het derde setpunt van Sinner.

Tallon Griekspoor tijdens de regenpauze in zijn duel met Jannik Sinner

"Kom op jongen, het is heel goed wat je doet. We gaan het samen halen!", kreeg Griekspoor aan het begin van de derde set een peptalk van zijn coach Kristof Vliegen, die wellicht aanvoelde dat Sinner ineens heel snel van zijn pupil kon weglopen.

Griekspoor bleek ook even van slag toen hij in zijn eerste servicegame twee afzwaaiers met zijn forehand produceerde. Sinner rook bloed, sloeg een backhandwinner en brak de opslag van Griekspoor.

Beste ervan af

Sinner speelde vrijer en stoomde door naar 4-1, al gaf Griekspoor zich niet helemaal gewonnen in de derde set. Toch was het beste ervan af bij de Nederlander, die twee sets het gevoel moet hebben gehad dat hij dicht bij de belangrijkste zege uit zijn loopbaan was.

Door de nederlaag van Griekspoor zijn alle Nederlanders in het enkelspel uitgeschakeld in Miami. Arantxa Rus en Botic van de Zandschulp werden in de tweede ronde uitgeschakeld.

Griekspoor maakt het Sinner zeer lastig in Miami

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl