Botic van de Zandschulp verloor in de tweede ronde van het masterstoernooi in Miami van Ugo Humbert.
NOS Sport

Na regen geen zon voor Nederlandse tennissers: Van de Zandschulp en Rus naar huis

Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De Nederlander was niet opgewassen tegen de als veertiende geplaatste Ugo Humbert. De Fransman won na bijna anderhalf uur met 6-4 6-3.

De vrijdag in Miami viel door overvloedige regenval grotendeels in het water. Pas aan het einde van de middag brak de zon door in 'Sunshine state' Florida en kon er weer getennist worden. Dat was te laat voor de partij van Tallon Griekspoor, wiens treffen met de Amerikaan Alex Michelsen een dag werd opgeschoven.

Geen vervolg

Van de Zandschulp was het seizoen matig begonnen met vier zeges en liefst acht nederlagen. In de eerste ronde in Miami had hij desondanks afgerekend met de Australiër Rinky Hijikata: 7-5 7-6 (3). Die overwinning kon hij tegen Humbert geen vervolg geven.

In de eerste set verloor Van de Zandschulp zijn servicegame bij een 5-4 achterstand, waardoor deze meteen beslist was. Humbert liep in de tweede set snel uit naar een 3-0-voorsprong. Van de Zandschulp kwam nog terug tot 3-3, maar vervolgens ging het toch weer mis. In de laatste game liet hij twee breakpoints onbenut.

Ook voor Arantxa Rus viel het doek in de tweede ronde. De nummer 57 van de wereld verloor in drie sets van de Française Oceane Odon (6-4 3-6 6-3).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl