Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor
NOS Sport

Davis Cup-team stuit opnieuw op Sinners Italië, maar ook op België en Brazilië

De Nederlandse tennissers krijgen weer te maken met topspeler Jannik Sinner, de nummer drie van de wereldranglijst en winnaar van de Australian Open. De loting voor de finaleronde van de Davis Cup koppelde Oranje net als bij de vorige editie aan Italië en daarnaast aan België en Brazilië.

Vorig jaar was Sinner verantwoordelijk voor de uitschakeling van Nederland in de kwartfinales. De Italiaan won toen zijn enkelspel van Tallon Griekspoor en het dubbelspel van Griekspoor en Wesley Koolhof. Vorige maand hield de Italiaan Griekspoor uit de finale van het ABN Amro Open in Ahoy, het toernooi dat Sinner uiteindelijk won.

Jannik Sinner

Nederland werkt de groepsfase van 10 tot en met 15 september af in de Italiaanse stad Bologna. De beste twee plaatsen zich voor de knock-outfase, die van 19 tot en met 24 november in het Spaanse Malaga wordt afgewerkt.

Haarhuis ziet kansen

Captain Paul Haarhuis: "We zitten in een sterke poule met titelverdediger Italië. België heeft met Goffin en Bergs twee sterke spelers en een sterk dubbel. Bij Brazilië treffen we in Seyboth Wild en Monteiro twee jongens die qua sterkte vergelijkbaar zijn met de Belgen. Het wordt pittig, maar we hebben absoluut kansen om bij de eerste twee te eindigen."

Onder leiding van Haarhuis won Nederland in februari in Groningen van Zwitserland en daarmee plaatste het zich voor de finaleronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl