Tallon Griekspoor
NOS Sport

Griekspoor vangt Europees gravelseizoen aan met zege in Monte Carlo

Tallon Griekspoor is zijn Europese gravelseizoen begonnen met een overwinning op het masterstoernooi in Monte Carlo. De 27-jarige tennisser won in de eerste ronde van de Duitser Dominik Köpfer: 7-6 (2), 4-6, 6-2.

Tegen Köpfer zal Griekspoor, die al bijna een week in Monte Carlo verbleef om aan het gravel te kunnen wennen, met name tevreden zijn dat hij het karwei in de derde set alsnog relatief snel klaarde.

De geboren Haarlemmer verzuimde om op 4-2 in de tweede set door te drukken en verloor vier games op rij. Griekspoor raakte niet in de war, nam in de derde set direct een break voorsprong en gaf die dit keer niet weg.

Aardige seizoenstart; jacht top twintig

De mondiale nummer 25 kan terugkijken op een aardige eerste drie maanden van het tennisseizoen, met een derde ronde op de Australian Open, een halve finale in Rotterdam en een dubbeltitel in Dubai als hoogtepunten.

Ook een recentelijk sterk optreden in Miami tegen latere toernooiwinnaar Jannik Sinner zorgde voor positiviteit bij Griekspoor.

Hij verdedigt de komende weken weinig punten en krijgt dus een goede kans een stap richting de door hem begeerde top twintig van de wereldranglijst te maken.

Wereldranglijst (per 1 april)

19. Sebastián Báez (Arg) 1.980 punten
20. Adrian Mannarino (Fra) 1.875
21. Frances Tiafoe (VS) 1.770
22. Nicolas Jarry (Chi) 1.755
23. Francisco Cerundolo (Arg) 1.715
24. Lorenzo Musetti (Ita) 1.610
25. Tallon Griekspoor 1.500

Het gat tussen Griekspoor met de huidige nummer twintig, de Fransman Adrian Mannarino, is momenteel 375 punten. De Nederlander zou met een halvefinaleplaats in Monte Carlo, een prestigieus toernooi waar veel punten te verdienen zijn, dat doel al hebben bereikt.

Sterk deelnemersveld

De opdracht is echter zwaar, want de complete tennistop is aanwezig in het vorstendom. Zo staan onder anderen ook Novak Djokovic, Sinner en Carlos Alcaraz op de deelnemerslijst.

Griekspoor speelt in de tweede ronde tegen de Australiër Alex de Minaur, de mondiale nummer elf, of oud-winnaar Stan Wawrinka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl