Tallon Griekspoor
NOS Sport

Griekspoor bijt zich in tweede ronde van Monte Carlo stuk op taaie De Minaur

Tallon Griekspoor is uitgeschakeld op het masterstoernooi van Monte Carlo. De mondiale nummer 26 moest in de tweede ronde na een goede start zijn meerdere erkennen in Alex de Minaur: 6-2, 2-6, 3-6.

Griekspoor had zijn twee voorgaande duels met de nummer elf van de wereld op ATP-niveau gewonnen. Dat was in 2023 op het gras van Rosmalen en op indoorhardcourt in Basel, maar op het tragere gravel van Monte Carlo had de Nederlander meer moeite met de rappe Australiër.

Goed begin

De hoogst geklasseerde tennisser van Nederland begon wel sterk. Hij won de eerste elf punten van de partij en zette De Minaur in de eerste set vaak onder druk met zijn service en forehand.

Die tactiek bleek de juiste, aangezien de taaie Australiër ervan houdt om lange rally's te spelen.

De Minaur, in februari nog verliezend finalist op het ABN Amro-toernooi in Rotterdam, werd vanaf de tweede set ook taaier voor Griekspoor, die steeds vaker in zijn eigen servicegames in de problemen kwam en meer fouten ging maken.

Griekspoor bleef ook in de derde set de aanval zoeken, maar mede door een aantal passeerslagen van De Minaur en een gemiste smash werd de Nederlander op 2-2 gebroken.

De Noord-Hollander miste daarna de overtuiging om voor een wederopstanding te zorgen. Dat had ook te maken met het ijzersterke spel van de onwrikbare De Minaur, die nauwelijks op een onnodige fout te betrappen was.

Alex de Minaur

De Minaur, die voor het eerst sinds 2022 weer minimaal twee partijen op een graveltoernooi wist te winnen, neemt het in de derde ronde op tegen zijn landgenoot Alexei Popyrin. De Australische nummer 46 van de wereld was eerder op de dag verantwoordelijk voor de verrassende uitschakeling van titelverdediger Andrej Roeblev uit Rusland (6-4, 6-4).

Griekspoor neemt in Monte Carlo ook nog deel aan het dubbelspel aan de zijde van de Pool Hubert Hurkacz. Volgende week speelt Griekspoor in Roemenië het ATP-toernooi van Boekarest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl