Alexander Albon
NOS Sport

Formule 1-coureur Albon verlengt contract bij Williams voor meerdere jaren

Alexander Albon blijft ook na 2025 coureur van Formule 1-renstal Williams. De 28-jarige Thai, de huidige nummer zeventien van de WK-stand, heeft zijn contract, dat tot en met volgend seizoen liep, verlengd.

Tot wanneer Albon tekent, is niet bekendgemaakt, maar in 2026 zal hij in ieder geval nog onder contract staan bij Williams.

Recent werd Albon in verband gebracht met onder meer Ferrari en Mercedes. Ook een terugkeer bij Red Bull zou aan de orde zijn. Met de meerjarige contractverlenging komen aan die geruchten voorlopig een einde.

"We hebben een moeizame start gehad, maar we hebben een fikse progressie doorgemaakt sindsdien", aldus Albon in een persbericht. "Ik heb grote veranderingen gezien achter de schermen die ons weer naar de voorkant van het veld zullen brengen."

Albon begon zijn Formule 1-carrière in 2019 bij Toro Rosso en verkaste na de Grand Prix van Hongarije, de twaalfde race van dat seizoen, naar Red Bull. Daar verving hij Pierre Gasly, die de concurrentiestrijd met Max Verstappen niet aan kon gaan.

Ook Albon bleek niet sterk genoeg om het Verstappen moeilijk te maken bij Red Bull en na anderhalf seizoen werd hij op zijn beurt vervangen door Sergio Pérez.

Sinds 2022 rijdt Albon voor Williams. In zijn eerste seizoen was een negende plaats in Miami zijn beste prestatie, vorig seizoen werd hij twee keer zevende en eindigde hij in totaal zes keer in de top tien. Dit seizoen wacht hij nog altijd op zijn eerste WK-punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl