Albon bekijkt zijn kapotte Williams
NOS Sport

Rigoureus besluit bij Williams: Sargeant moet auto afstaan aan teamgenoot Albon

Williams F1-coureur Alexander Albon vervolgt zijn weekend in Australië in de auto van zijn teamgenoot Logan Sargeant, die daardoor niet meer in actie komt. Albon crashte zwaar tijdens de eerste vrije training, en zijn auto is onherstelbaar beschadigd. Aangezien er geen reservechassis aanwezig was in Melbourne, had het team maar één bolide tot zijn beschikking.

Dat is normaliter de auto van Sargeant, maar Williams heeft er met het oog op mogelijke WK-punten voor gekozen om de auto aan Albon te geven.

"In de moderne Formule 1 is het onacceptabel om geen reservechassis te hebben, maar het is een reflectie van hoe ver we deze winter achter lagen en een illustratie waarom we significante veranderingen moeten ondergaan om onszelf in een beter positie te krijgen in de toekomst", zegt teambaas James Vowles over de lastige situatie waarin Williams zit. Het team dat ooit zeges en titels aaneenreeg, heeft al jaren te maken met sterk verouderde faciliteiten.

"Hoewel Logan niet mag lijden onder een fout die hij niet heeft gemaakt, telt elke race als het middenveld dichter bij elkaar zit dan ook, dus we hebben deze keuze gebaseerd op ons beste potentieel om dit weekend punten te scoren. Deze beslissing is niet lichtzinnig genomen, en we kunnen Logan niet genoeg bedanken voor het accepteren, waarmee hij zijn toewijding aan het team bewijst."

'Ik zou dit niet willen'

Albon zelf zegt dat geen enkele rijder zijn zitje zomaar op wil geven. "Ik zou nooit willen dat dit gebeurt. Logan is altijd een professional en een teamspeler geweest, en dit zal voor hem niet makkelijk zijn om te accepteren."

Sargeant spreekt over het 'moeilijkste moment' dat hij zich kan herinneren in zijn carrière. "Ik ben hier echter volledig voor het team en zal op elke mogelijke manier blijven bijdragen om alles te maximaliseren."

Het doet een beetje denken aan een situatie in 2010. Red Bull-rijders Sebastian Vettel en Mark Webber kregen in Silverstone allebei een nieuwe voorvleugel. Die van Vettel ging stuk, waarna Webber de zijne moest afstaan. Met de oudere voorvleugel won Webber echter de race. "Niet slecht voor een tweede coureur", foeterde hij na afloop op de boordradio richting zijn team.

Deze sage ging echter slechts om een voorvleugel, voor Sargeant zit het GP-weekend al na een dag op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl