Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen tweede in training na werkzaamheden aan bolide, Leclerc snelste

Charles Leclerc heeft de snelste tijd gereden in de tweede vrije training van de Grand Prix van Australië. Achter de Monegask van Ferrari eindigden Max Verstappen en Leclercs teamgenoot Carlos Sainz als tweede en derde.

Verstappen moest even wachten voordat hij aan zijn sessie kon beginnen, omdat er aan het begin van de training door Red Bull nog gesleuteld werd aan zijn wagen. Na 23 minuten kon hij de baan op.

Tijdens de tweede training maakten verschillende rijders een foutje. Logan Sargeant ging rond in zijn Williams, terwijl onder meer Lance Stroll, George Russell en ook Leclerc even rechtdoor schoten.

Crash Albon

Eerder op de vrijdag maakte Alexander Albon een stevige crash mee in de eerste vrije training. De Williams-coureur schoof hard van de baan en moest de tweede training aan zich voorbij laten gaan omdat zijn auto beschadigd was.

Ook andere coureurs, onder wie Verstappen, maakten een klein incident mee in de eerste training, waarin Leclerc eveneens de snelste tijd noteerde. Verstappen was ook toen tweede.

Goed omgedraaid

"Het was een beetje rommelig, omdat ik wijd ging in de eerste training, en daardoor de vloer en het chassis beschadigde. Het duurde helaas wat langer om dat te herstellen", zei Verstappen na afloop van de tweede vrije training.

"We draaiden het als team goed om, dus ik heb ons programma zo goed als af kunnen maken. Normaal had ik misschien twee ronden meer willen rijden, maar met twintig gemiste minuten is dit oké."

Hoe de snelheid van de Red Bull zich verhoudt tot de concurrentie? "Ferrari is snel, maar aan onze kant kunnen we nog dingen finetunen. Er is niks geks om ons zorgen over te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl