2016: Carlos Sainz en Max Verstappen in hun tijd bij Toro Rosso
NOS SportAangepast

Hereniging Verstappen en Sainz op komst? Adviseur Marko bevestigt contact met Spanjaard

De stoelendans in de Formule 1 is in volle gang en heeft vandaag weer een nieuw hoofdstuk gekregen.

Helmut Marko, topadviseur van Red Bull Racing en verantwoordelijk voor de contracten en de coureurs bij de Oostenrijks-Britse renstal, zegt dat er met Carlos Sainz is gesproken over de mogelijkheid om komend seizoen teamgenoot te worden van Max Verstappen.

De Spanjaard moet na dit seizoen vertrekken bij Ferrari ten faveure van Lewis Hamilton en heeft nog geen stoeltje voor komend seizoen.

"We praten met hem, maar hij heeft een zeer lucratief aanbod van Audi dat we niet kunnen evenaren of overtreffen", aldus Marko in gesprek met de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung. Autofabrikant Audi heeft het Formule 1-team van Sauber overgenomen en zal in 2026 zijn intrede doen in de Formule 1.

Max Verstappen en Carlos Sainz eerder dit jaar

Hoe serieus en concreet de gesprekken met Sainz zijn, is nog niet duidelijk, maar een eventuele komst van de Spanjaard zou voor Verstappen vertrouwd aanvoelen. Beide coureurs waren in 2015 al teamgenoten toen ze hun debuut maakten in de Formule 1 bij Toro Rosso.

Dat team heet inmiddels RB en Verstappen werd sindsdien bij Red Bull drie keer wereldkampioen, maar de tijd kan volgende seizoen zomaar een beetje worden teruggedraaid.

Marko heeft echter Sergio Pérez ook nog niet afgeschreven. De huidig teamgenoot van Verstappen is volgens de Oostenrijker bezig aan een sterk seizoen en is ook nog altijd in de race om zijn aflopende contract te verlengen bij Red Bull.

"Als hij deze prestaties vasthoudt, zoals die tijdens de kwalificatie in Japan, dan is hij zeker de meest voor de hand liggende optie voor 2025", aldus Marko.

"Hij is een harde werker en heeft zich gerealiseerd dat de radicaal andere weg die hij vorig jaar koos, een verkeerde was. Nu komt de afstelling van de auto meer in de buurt bij die van Max en dat helpt hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl