NOS Voetbal

Scorende Van de Donk met Lyon naar finale Frans kampioenschap, tegen PSG

Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hebben zich met Olympique Lyon geplaatst voor de finale om het Franse landskampioenschap. In de halve finale van de dit seizoen geïntroduceerde play-offs werd Stade de Reims met 6-0 afgedroogd.

Van de Donk scoorde de tweede treffer voor haar team. Egurrola gaf een assist bij de 4-0.

Van de Donk scoorde de 2-0 tegen Reims

In de finale, die vrijdag op het programma staat, treffen Van de Donk en Egurrola landgenoten Lieke Martens en Jackie Groenen. Zij plaatsten zich zaterdag met Paris Saint-Germain na het nemen van strafschoppen ten koste van Paris FC.

Recordkampioen Olympique Lyon eindigde de reguliere competitie als duidelijke winnaar, maar de voorsprong van elf punten op PSG levert dit seizoen dus niet direct de zeventiende landstitel op. Die kan vrijdag alsnog worden veiliggesteld.

Lyon speelt ook nog de Champions League-finale tegen FC Barcelona.

Bundesliga

In de Duitse Bundesliga had Jill Bayings een basisplaats bij Bayern München bij de 4-0 zege op 1. FC Nürnberg. Door die overwinning is Nürnberg - van de Nederlandse coach Thomas Oostendorp - gedegradeerd. Bayern München was al kampioen.

Nummer twee achter Bayern is VfL Wolfsburg. Wolfsburg won met 3-0 bij Werder Bremen. Dominique Janssen en Fenna Kalma hadden een basisplaats, Lynn Wilms was invaller.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl