Dominique Janssen (tweede van links) viert de winst met VfL Wolfsburg in de Duitse bekerfinale
NOS Voetbal

Janssen helpt Wolfsburg met rake kopbal aan winst Duitse beker

Dominique Janssen heeft met VfL Wolfsburg de Duitse beker gewonnen. De Oranje-international droeg donderdag in de bekerfinale in Keulen met een doelpunt bij aan een 2-0 zege op Bayern München.

Voor het vrouwenelftal van Wolfsburg is het de tiende bekerwinst op rij en de elfde in totaal. Janssen, die de hele wedstrijd speelde, was vijf minuten voor rust met een kopbal trefzeker. Ze tekende daarmee voor de 2-0, nadat Jule Brand binnen het kwartier voor de openingstreffer had gezorgd met een afstandsschot.

Dominique Janssen scoort in de Duitse bekerfinale

Ook Lynn Wilms stond in de basis bij Wolfsburg en speelde eveneens de hele wedstrijd. Fenna Kalma zat bij de wedstrijdselectie, maar kwam niet van de bank af. Bij Bayern kreeg Jill Baijings geen speelminuten.

De bekerwinst is de enige hoofdprijs voor Wolfsburg dit seizoen. In de competitie kan de ploeg, met nog twee duels te gaan in de Bundesliga Vrouwen, landskampioen Bayern niet meer achterhalen. Wolfsburg staat tweede en kan niet meer ingehaald worden door nummer drie Eintracht Frankfurt.

In maart werd bekend dat Janssen, wier contract deze zomer afloopt, na dit seizoen vertrekt bij Wolfsburg. Ze keert terug naar Engeland, waar ze tussen 2015 en 2019 speelde voor Arsenal. Het is nog niet bekend bij welke club ze haar loopbaan gaat vervolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl