Trossard viert zijn treffer met Kai Havertz die de assist gaf
NOS Voetbal•

Arsenal weer koploper Premier League na benauwde zege op Ten Hags United

Arsenal heeft de koppositie van de Premier League heroverd op Manchester City. Door een 0-1 overwinning bij Manchester United blijft de ploeg van coach Mikel Arteta in de race voor de Engelse landstitel.

Arsenal heeft nu één punt meer dan Manchester City, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Het United van de fel bekritiseerde coach Erik ten Hag herstelde zich weliswaar van de beschamende 4-0 nederlaag tegen Crystal Palace, maar een overwinning of punt zat er niet in voor de ploeg, die nog een kleine kans heeft op Europees voetbal. United moet daarvoor bij de eerste zes eindigen in de competitie of de FA Cup (tegen Manchester City) winnen.

Het geplaagde United overleefde de openingsfase zonder al teveel problemen en kwam zelfs een aantal keren toe aan aanvallen. Toch kwam Arsenal na twintig minuten op voorsprong. Leandro Trossard kon een voorzet van Kai Havertz vogelvrij binnenlopen (0-1). Havertz had aan de rechterkant van het veld alle ruimte gehad, omdat de spelers van United in voorwaartse beweging waren toen de bal verloren ging.

Van de voorgaande zestien keer dat Arsenal op bezoek kwam op Old Trafford, werd er slechts één keer gewonnen. Maar nu was de ploeg van Arteta vastbesloten om met drie punten te vertrekken uit Manchester. United zette nog wel aan, maar Arsenal haalde zonder problemen de rust met een voorsprong.

Onana belangrijk

Arsenal, dat zeker niet het beste niveau van het seizoen haalde, kwam tot weinig kansen in de tweede helft. United had veel de bal, maar tot grote kansen leidde dat eigenlijk nauwelijks. Een kwartier voor tijd was Alejandro Garnacho dreigend, maar niet veel later was Arsenal ook twee keer dicht bij een tweede treffer. André Onana redde fraai op schoten van Gabriel Martinelli en Declan Rice.

Volgende week zondag staat de laatste speelronde in de Premier League op het programma. Arsenal treft dan Everton, Manchester City ontvangt West Ham United. City speelt dinsdag eerst nog de inhaalwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Ook Manchester United heeft nog een inhaalduel op het programma staan, woensdag komt Newcastle United op bezoek, voordat de ploeg van Ten Hag de competitie besluit met een bezoek aan Brighton.