Drummond-De Goede neemt afscheid als hockeyster met nederlaag en eerbetoon

Drummond-De Goede neemt afscheid tegen oude liefde: 'Fantastische dag'

Eva Drummond-De Goede heeft bij haar afscheid als profhockeyster met HGC een 2-3 thuisnederlaag geleden tegen Amsterdam in de Tulp Hoofdklasse. Ze gaf nog wel een assist in de wedstrijd tegen de ploeg waar ze jarenlang speelde.

Als eerbetoon droegen alle speelsters van HGC een witte haarband, iets wat Drummond-De Goede ook altijd heeft gedaan. Na de wedstrijd verliet de 35-jarige hockeyster samen met Loes Coward-Stijntjes, die eveneens afscheid nam, onder luid applaus het veld.

Ze sprak na afloop van een "prachtige dag". Ze noemt het bijzonder dat ze uitgerekend tegen Amsterdam haar carrière af mocht sluiten. Ze moest hard lachen toen ze zag dat haar teamgenoten een witte band in hun haar deden. "Ik ging stuk", zei Drummond-De Goede lachend.

'Alleskunner'

Drummond-De Goede speelde 266 interlands voor Nederland, waarin ze 34 doelpunten maakte. Ze werd meerdere keren Europees en wereldkampioen. Ook won ze drie gouden medailles op de Olympische Spelen (2008, 2012 en 2021).

"Een alleskunner. Een allrounder", zo omschreef Marijn Veen (Amsterdam) haar voormalig ploeggenoot. "Ze is een van de beste die Nederland of misschien wel de wereld heeft gekend."

Teamgenoten van Drummond - De Goede met witte haarbanden

Voor HGC heeft de nederlaag geen gevolgen. De ploeg uit Wassenaar was al verzekerd van nog een jaar hoofdklasse en kon zich vandaag ook niet meer kwalificeren voor de play-offs om de landstitel. HGC eindigt op de zevende plek in de reguliere competitie.

Amsterdam is door de overwinning op de tweede plek geëindigd, maar was al zeker van de play-offs.

De laatste speelronde in de reguliere competitie stond sowieso niet meer bol van de spanning. Het was voor vandaag al duidelijk dat naast Amsterdam de vrouwen van Den Bosch, SCHC en Kampong de play-offs gaan spelen.

Beslissingen al gevallen

Bloemendaal was al gedegradeerd. Rotterdam en Tilburg wisten al een tijdje dat ze zich konden opmaken voor play-offs tegen degradatie.

De laatste speelronde in de Tulp Hoofdklasse mannen werd gisteren gespeeld.

Hurley - Rotterdam 1-3

De wedstrijd tussen HGC en Amsterdam begon spectaculair met drie goals in zes minuten. Fay van der Elst zette Amsterdam al na twee minuten op voorsprong. Mariona Serrahima maakte twee minuten later de gelijkmaker.

Weer twee minuten later zette Maria Verschoor Amsterdam opnieuw op voorsprong.

Noa Muller maakte later nog de 1-3 namens Amsterdam. Margot van Geffen deed nog iets terug namens HGC.