NOS Sport

Hockeyster De Goede zag keuze bondscoach niet aankomen: 'Rauw op mijn dak'

Drummond-De Goede zag keuze bondscoach niet aankomen: 'Rauw op mijn dak'

Eva Drummond-De Goede moest wel even slikken nadat ze de onheilspellende woorden van hockeybondscoach Paul van Ass had gehoord. Niet goed genoeg meer voor Oranje, was de strekking. Weg vijfde olympische deelname.

"De beslissing viel wel rauw op mijn dak. Ik voelde me fit en goed, dus ik zag dit ook niet aankomen. Dat maakt de teleurstelling extra groot", zegt Drummond-De Goede, in 2018 en 2019 nog uitgeroepen tot beste hockeyster van de wereld.

"De uitleg was dat de toekomst niet bij mij ligt en Paul heeft ook gezegd dat ik momenteel niet goed genoeg ben, dat ik niet bij zijn eerste zestien speelsters zit. Ik moet het accepteren", zegt ze. "Ik vind zelf dat ik nog van toegevoegde waarde ben voor het team, maar als hij dat anders ziet, moet ik dat accepteren."

Eerder ook al geen EK

Drummond-De Goede was onder Van Ass al langer niet onbetwist. Zo nam hij haar vorig jaar ook niet mee naar het EK. Daarna keerde ze terug in de selectie, maar echt overtuigen deed ze de bondscoach blijkbaar niet.

Beter zo, in plaats van dat hij mij nu nog keihard laat doortrainen.

Eva de Goede

De 35-jarige Drummond-De Goede won drie keer olympisch goud (2008, 2012 en 2021) en één keer zilver (2016). "Het is natuurlijk een droom om nog een Olympische Spelen mee te maken. Ik ben nu een routinier. Ik wilde er nog een keer vol voor gaan."

Waardering

De speelster van HGC uit Wassenaar waardeert het wel dat Van Ass zijn beslissing nu al kenbaar heeft gemaakt. "Beter zo, in plaats van dat hij mij nu nog keihard laat doortrainen. Al had ik natuurlijk tot het laatste moment willen doortrainen om te laten zien dat ik er wel bij hoor."

Eva de Goede

Drummond-De Goede heeft een enorme staat van dienst. Ze speelde 266 interlands en naast de drie olympische titels werd ze met Nederland ook drie keer wereldkampioen (2022, 2018 en 2014) en vier keer Europees kampioen (2021, 2019, 2011 en 2009).

De hockeyster was al van plan om na de Spelen te emigreren naar Zuid-Afrika, waar haar man vandaan komt.

Naast Drummond-De Goede werd ook de 34-jarige Margot van Geffen (265 interlands) gepasseerd door Van Ass. De bondscoach maakte in januari al de keuze om Lidewij Welten niet meer voor Oranje op te roepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl