Het deels ingestorte appartementencomplex in Belgorod
NOS NieuwsAangepast

Appartementencomplex Russische stad Belgorod stort deels in

In de Russische stad Belgorod is een deel van een appartementencomplex ingestort. Daarbij zijn negentien mensen gewond geraakt, meldt de gouverneur van de regio op Telegram.

Volgens hem was de instorting het gevolg van een Oekraïense aanval en hebben in eerste instantie de onderste tien verdiepingen van het gebouw het deels begeven. De Oekraïense autoriteiten hebben niet bevestigd dat zij een aanval hebben uitgevoerd op de stad.

Het Russische ministerie van Defensie meldt meerdere Oekraïense raketten te hebben neergehaald. De brokstukken daarvan zouden het appartementencomplex hebben beschadigd.

Dit is beeld van het moment van het instorten van de appartementen:

Russische flat stort in na explosie

Het Russische staatspersbureau TASS meldt dat er zeker vijf mensen gewond zijn. Gevreesd wordt dat er nog mensen onder het puin liggen. Er zijn Russische media die spreken over meerdere doden, maar volgens de gouverneur zijn er nog geen dodelijke slachtoffers gevonden. De Russische autoriteiten melden dat er twaalf mensen gered zijn.

Inmiddels is ook een deel van de bovenste verdieping van het getroffen appartementencomplex ingestort, meldt TASS. Het is onduidelijk of er daarbij nieuwe slachtoffers gevallen zijn. Op beelden op sociale media is te zien hoe omstanders uiteenstuiven op het moment dat het dak instort.

De regio Belgorod is vaker doelwit van aanvallen geweest. Gisteren meldde de gouverneur dat bij Oekraïense aanvallen een dodelijk slachtoffer en 29 gewonden waren gevallen. Vanochtend deed de gouverneur melding van meerdere luchtalarmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl