Andrej Roeblev
NOS SportAangepast

Roeblev naar finale Madrid na zege op Fritz, Auger-Aliassime ziet Lehecka opgeven

De finale van het masterstoernooi in Madrid gaat tussen Andrej Roeblev en Félix Auger-Aliassime.

Roeblev, die in de achtste finales won van Tallon Griekspoor en in de kwartfinales van Carlos Alcaraz, was in de halve eindstrijd met 6-4, 6-3 te sterk voor de als dertiende geplaatste Taylor Fritz.

De Amerikaan Fritz zegevierde in vier van de vijf vorige confrontaties, maar de enige partij op gravel ging naar Roeblev. De als zevende geplaatste Rus verloor in de halve finale direct zijn opslag, maar brak meteen terug en won bij 4-4 met acht punten op rij de eerste set.

Fritz spartelde in de tweede set nog wel tegen, maar een volgende versnelling van zijn opponent bij 2-2 werd hem te veel. Roeblev won en haalde zijn vijfde finale op een masterstoernooi. HIj won alleen in Monte Carlo vorig jaar.

Lehecka geeft betraand op

Félix Auger-Aliassime trof in de halve finales Jiri Lehecka en zag de Tsjech bij een 3-3 stand geblesseerd opgeven.

Jiri Lehecka ziet het niet meer zitten

Het toernooi in Madrid wordt geteisterd door een blessuregolf. Lehecka bereikte de halve finales door een opgave van Daniil Medvedev. Auger-Aliassime hoefde tegen Jannik Sinner niet eens in actie te komen.

Een ronde later stond de Canadees maar zes games op de baan toen het bij zijn tegenstander in de rug schoot. Na een blessurebehandeling probeerde Lehecka het weer, maar twee punten later moest hij betraand en gefrustreerd opgeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl