NOS Sport

Opnieuw armblessure voor Alcaraz, Spanjaard meldt zich af voor masters Rome

Ruim drie weken voor het begin van Roland Garros heeft Carlos Alcaraz zich afgemeld voor het masterstoernooi van Rome, dat volgende week begint. De Spaanse toptennisser heeft opnieuw last van een blessure aan zijn rechterarm.

"Jammer genoeg zal ik niet in Rome kunnen spelen. Ik moet rusten om te herstellen en zo weer 100 procent pijnvrij te kunnen spelen." Dat meldt de nummer drie van de wereld op Instagram.

Rentree

Afgelopen woensdag werd Alcaraz als titelhouder uitgeschakeld in de kwartfinales van het masterstoernooi in Madrid. Op het gravel in de Spaanse hoofdstad maakte hij juist zijn rentree, nadat hij eerder in Monte Carlo en Barcelona ook al met een pijnlijke arm aan de kant had gestaan.

In Madrid speelde de pijn opnieuw op. Testen wezen uit dat hij weer een spierblessure heeft opgelopen.

En dat met Roland Garros, het grandslamtoernooi op gravel dat op 26 mei begint, voor de deur. Het is nog onduidelijk of Alcaraz tegen die tijd fit genoeg is.

Medvedev en Sinner

Ook Danill Medvedev, de nummer vier van de wereld, en Jannik Sinner, de nummer twee, kampten met blessureleed in Madrid. In de kwartfinale tegen de Tsjech Jiri Lehecka gaf Medvedev op met een liesblessure.

Sinner, in Madrid de nummer 1 van de plaatsingslijst, meldde zich vanwege een heupblessure af voor zijn kwartfinalepartij tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime.

De halve finales in Madrid gaan tussen Lehecka en Auger-Aliassime en Taylor Fritz en Andrej Roeblev, die Alcaraz uitschakelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl