Medvedev sjokt geblesseerd van het veld af in Madrid
NOS SportAangepast

Lehecka door na opgave Medvedev, Swiatek opnieuw finaliste in Madrid

Jirí Lehecka heeft ten koste van de als derde geplaatste Daniil Medvedev de halve finales bereikt van het masterstoernooi in Madrid. Medvedev moest na de eerste set geblesseerd afhaken.

De Rus stond met 3-2 voor, toen hij om een medische time-out vroeg vanwege een onwillige dijbeenspier. Hij hervatte de partij wel weer na een minuut of tien, maar duidelijk was wel dat hij moeizaam bewoog en de punten kort wilde houden.

Bij een 4-4 stand verloor Medvedev zijn opslag, waarna de Tsjechische Lehecka de set pakte: 6-4. De 22-jarige Lehecka verraste een ronde eerder vijfvoudig winnaar Rafael Nadal. De Spanjaard was voor het laatst actief op het graveltoernooi in Madrid, omdat hij na dit jaar stopt met tennissen.

Iga Swiatek

Iga Swiatek heeft net als vorig jaar de eindstrijd van het graveltoernooi in Madrid bereikt. De als eerste geplaatste Poolse gaf de als achttiende geplaatste Amerikaanse Madison Keys met 6-1, 6-3 het nakijken.

Keys slaagde er tegen Swiatek amper in haar agressieve forehand in stelling te brengen. De Poolse nam de ballen zo snel dat Keys vooral bezig was om in de rally te blijven. Het gangbare spel van Keys - met harde groundstrokes proberen vanaf de baseline te domineren - werkte niet tegen de razendsnelle Poolse.

Swiatek stond al snel met 3-0 voor en ook in de tweede set had ze al snel een gat geslagen. De drie breakpoints die ze tegen kreeg, werkte ze moeiteloos weg.

De andere halve finale in Madrid gaat tussen de Kazachse Jelena Rybakina (4) en de Belarussische Aryna Sabalenka (2). Vorig jaar won Sabalenka het toernooi door Swiatek in de finale in drie sets te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl