Jelena Rybakina
NOS SportAangepast

Rybakina overleeft matchpoints, klopt landgenote en is halvefinalist in Madrid

Jelena Rybakina heeft met de nodige moeite de halve finales bereikt van het graveltoernooi van Madrid. Ze rekende in een spannend Kazachs onderonsje af met Joelia Poetintseva: 4-6, 7-6, 7-5.

Rybakina treft titelhoudster Aryna Sabalenka in de halve eindstrijd. Zij won haar partij in de kwartfinales gemakkelijk van Mirra Andrejeva. De halve finale wordt donderdagavond afgewerkt.

Matchpoints

Rybakina leek ook de derde ontmoeting met haar landgenote Poetintseva te gaan verliezen. Poetintseva kwam in de derde set met 5-2 voor, maar kon de klus niet klaren. De nummer 50 van de wereld kreeg twee matchpoints op de opslag van Rybakina, maar die gaf geen krimp.

In de volgende game lukte het Poetintseva ook niet om de partij uit te serveren. Rybakina kwam langszij, brak haar landgenote daarna op love en sloeg zelf wel op haar vierde wedstrijdpunt toe.

Aryna Sabalenka in actie tegen Mirra Andrejeva uit Rusland

Titelverdedigster Sabalenka had in haar kwartfinale geen problemen met Mirra Andrejeva. De Belarussische nummer twee van de wereldranglijst versloeg Andrejeva met 6-1, 6-4.

Sabalenka brak Andrejeva tweemaal in de eerste set. Spannender werd het in de tweede set, toen Sabalenka voor het eerst in de partij op achterstand kwam. Door opnieuw een break te plaatsen boog ze haar achterstand om in een 3-2 voorsprong. Die gaf ze niet meer weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl