Andrej Roeblev verslaat titelhouder Carlos Alcaraz
NOS Sport

Roeblev verslaat na Griekspoor ook titelhouder Alcaraz in Madrid

Andrej Roeblev heeft zich ten koste van titelhouder Carlos Alcaraz geplaatst voor de halve finales van het graveltoernooi van Madrid. De tennisser uit Rusland was woensdag in drie sets te sterk voor de Spaanse nummer drie van de wereldranglijst: 4-6, 6-3, 6-2.

In de halve eindstrijd treft de 26-jarige Roeblev de Amerikaan Taylor Fritz.

Mocht Roeblev doordringen tot de finale, dan treft hij de op papier sterkste tegenstander in ieder geval niet. De als eerste geplaatste Jannik Sinner meldde zich vandaag met een heupblessure af voor zijn kwartfinalepartij tegen Félix Auger-Aliassime.

Auger-Aliassime speelt in de halve finale tegen Daniil Medvedev of Jiri Lehecka.

Moeilijke weken

Roeblev heeft moeilijke weken achter de rug. In de voorbije weken verloor hij zijn eerste partij in achtereenvolgens Miami (hardcourt), Monaco en Barcelona (gravel). Deze week leek hij al op de weg terug, getuige zijn vrijwel foutloze spel. Dinsdag versloeg hij Tallon Griekspoor overtuigend.

Die goede lijn zette hij door in de partij tegen Alcaraz, die als een van de favorieten voor de eindzege gold. Zowel vorig jaar als het jaar ervoor was de 20-jarige Spanjaard de beste op het gravel van de Spaanse hoofdstad.

Carlos Alcaraz heeft geen antwoord op het goede spel van Andrej Roeblev

Roeblev begon goed aan de partij en kreeg direct een breekkans, maar had het in het vervolg van de eerste set erg lastig. Alcaraz imponeerde juist met fraaie winners en mooie dropshots en pakte de set.

Diepgang

Roeblev vond daarna meer diepte in zijn slagen en haalde Alcaraz met veel spreiding uit zijn ritme. Het spel van de Spanjaard werd steeds slordiger en Roeblev maakte het vakkundig af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl