Maart 2024: Bol en Klaver tijdens de WK indoor atletiek in Glasgow
NOS Sport

Bol en Klaver openen op Curaçao outdoorseizoen met persoonlijke records

Femke Bol en Lieke Klaver hebben op het Curaçao Sprintfest hun persoonlijke records aangescherpt. Bol deed dat op de 100 en de incourante 150 meter, Klaver verbeterde zichzelf op de 100 meter.

Bol liep bij haar eerste outdoorwedstrijd van het seizoen naar een tijd van 11,47 op de 100 meter en 17,10 op de 150 meter, goed voor brons. Op beide afstanden was Klaver sneller dan Bol. Op de 100 meter pakte ze brons in 11,33, een persoonlijk record. En op de 150 meter zette Klaver 16,96 neer, waarmee ze de snelste was.

Publiek smult van Martina's laatste sprint op Curaçao, duel Bol-Klaver op 150 meter

Cathelijn Peeters zegevierde op de 400 meter in een persoonlijk record van 51,08. Ze bleef net boven de olympische limiet van 50,95. Bol en Klaver lieten de 400 meter, hun favoriete afstand, op Curaçao schieten.

Martina vierde op 100 meter

Churandy Martina liep voor het eerst in negentien jaar een wedstrijd op het eiland waar hij vandaan komt. De 39-jarige sprintveteraan eindigde op de 100 meter als vierde in 10,36. Hensley Paulina, ook van Curaçao, won in 10,25.

"Heel bijzonder dat ik hier loop. De cirkel wordt rond", zei Martina, die bezig is aan zijn laatste jaar als atleet, voorafgaand aan het sprinttoernooi op zijn geboortegrond.

Bekijk hier een reportage die gedraaid is voorafgaand aan het Curaçao Sprintfest.

Martina hoopt basis voor zesde Spelen te leggen op Curaçao

Martina hoopt nog altijd op een zesde deelname aan de Olympische Spelen. Hij moet dan een plekje in de Nederlandse estafetteploeg op de 4x100 meter zien te bemachtigen.

Bonevacia net boven limiet

Liemarvin Bonevacia eindigde op de 400 meter als tweede in 45,21, iets boven de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs (45,00). Taymir Burnet was de snelste bij de mannen op de 150 meter in 15,28.

Voor Burnet was het altijd een droom om op Curaçao terug te keren en te trainen in de warmte van het eiland. "Er staan vrienden van mij bij de training. Dat heb ik in Nederland niet. Ik vind het echt heel leuk."

Een grote groep Nederlandse atleten bereidt zich op het Caribische eiland voor op de WK voor estafetteploegen komend weekend op de Bahama's. Daar moeten olympische startbewijzen worden behaald door de estafetteploegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl