NOS Nieuws

Ongeluk bij autorace in Sri Lanka eist zeven levens

Tijdens een autorace in Sri Lanka zijn zeven mensen om het leven gekomen toen een racewagen van het parcours raakte en het publiek in reed. Twintig mensen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde in het stadje Diyatalawa bij de Fox Hill Supercross, een jaarlijks internationaal motorsportevenement georganiseerd door de Sri Lanka Military Academy. Onder de zeven doden zijn vier wedstrijdofficials en een 8-jarig meisje.

Bij de race waren tienduizenden toeschouwers aanwezig. Veel publiek stond op de aarden wal langs de rand van het parcours. Een van de deelnemende wagens kwam via de wal met flinke snelheid in de menigte terecht.

Vlaggen

Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Ooggetuigen hebben volgens een lokale nieuwssite gezegd dat er verderop op het parcours een andere auto was omgeslagen. De wedstrijdleiding zou met vlaggen aan het zwaaien zijn geweest om de coureurs daarop te wijzen.

Na het ongeluk werd de wedstrijd meteen stilgelegd. De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Drie van hen verkeren in kritieke toestand, volgens een politiewoordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl