Hulpdiensten bij de locatie van het rallyongeluk
NOS NieuwsAangepast

Twee doden onder toeschouwers van Belgische autorally

Bij een rallyongeluk in de Belgische plaats Moha, tussen Namen en Luik, zijn twee doden gevallen. Dat wordt bevestigd door de politie. De dodelijke slachtoffers, van 16 en 18 jaar, waren toeschouwers van de Condroz Rally.

Coureurs Emeric Rary en Fabrice Henry zouden rond 15.30 uur met hun auto tegen een muurtje zijn gebotst waarachter toeschouwers stonden. De auto is op zijn kant zijn gerold en heeft daarbij een groep toeschouwers geraakt, schrijft de organisatie in een persbericht.

Er vielen ook twee gewonden, onder wie een van de coureurs. Zij zijn buiten levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis van de plaats Hoei is ook een crisiscentrum ingericht voor bekenden van de slachtoffers en getuigen van het ongeluk.

'Verboden plek'

Volgens de VRT was het aan het motregenen toen het ongeluk gebeurde. De organisatie zegt dat de dodelijke slachtoffers op een plek stonden waar ze niet mochten staan.

De autorally is na het ongeluk stilgelegd. Het parket van Luik doet onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval.

Bij de Condroz Rally vielen al eens eerder dodelijke slachtoffers. In 2011 kwamen twee toeschouwers om het leven, in 2018 kwam een bijrijder om.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl