Bij de wedstrijd tussen Querétaro en Atlas kwam het tot hevige rellen
NOS Nieuws

Veel slachtoffers bij rellen tijdens Mexicaanse voetbalwedstrijd

Bij zware voetbalrellen in een Mexicaans stadion zijn tientallen mensen gewond geraakt. Er liggen 22 mensen in het ziekenhuis van wie drie in kritieke toestand, zeggen de lokale autoriteiten in een persbericht.

Het ging mis tijdens de competitiewedstrijd tussen Querétaro FC en Atlas Fútbol Club. Op beelden is te zien dat fans na een doelpunt van Atlas in de tweede helft elkaar opeens te lijf gaan op de tribunes. Toeschouwers vluchten vervolgens het veld van Estadio La Corregidora op terwijl rivaliserende hooligans elkaar achternazitten met stokken. Ook op het veld en buiten het stadion is gevochten.

Plas bloed

Op sociale media gaan filmpjes rond van fans die bewegingsloos op de tribune liggen, sommigen in een plas bloed. Het gaat waarschijnlijk om de mensen wiens gezondheidstoestand nu kritiek is. Sommige bronnen schreven in eerste instantie dat er mogelijk zeventien doden gevallen waren, maar dat werd niet door de autoriteiten bevestigd.

Beide clubs hebben een fanatieke aanhang. Fans van de Gallos Blancos (witte hanen) en die van Atlas, Los Zorros (de vossen), zoeken elkaar vaker op om te vechten. De Mexicaanse voetbalbond heeft de nationale competitie tijdelijk stilgelegd uit solidariteit met de slachtoffers.

'Volkomen onacceptabel'

"Ze zijn op een barbaarse manier toegetakeld en dat is een schande voor het voetbal. Dat dit soort dingen gebeuren op een plek waar gezinnen komen om plezier te hebben, is volkomen onacceptabel", zei gouverneur Mauricio Kuri zondag in een videoboodschap.

Over vier jaar organiseren Mexico, de Verenigde Staten en Canada het WK voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl